'Said Nursi Yurdu'nu gördü tehdit savurdu

'Said Nursi Yurdu'nu gördü tehdit savurdu

Kredi Yurtlar Kurumu'na ait 2 bin 600 öğrencilik erkek yurduna Bediüzzaman Said Nursi adı verilmesi çok rahatsız etti

Risale Haber-Haber Merkezi

Isparta'da Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait 2 bin 600 öğrencilik erkek yurduna Bediüzzaman Said Nursi adı verilmesi Ulusalcıları çok rahatsız etti.

Uydurdu!

Ulusal Eğitim Derneği Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na konuya ilişkin bir yazı gönderdi. Özyürek, öğrenci yurduna Said Nursi adı verilmesinin Anayasaya aykırı olduğunu "uydurdu."

Said Nursi için "bölücü, cumhuriyet" karşıtı gibi ispatlanamamış, defalarca yalanlanmış iddialar ileri süren Özyürek, "Said Nursi (Kürdi)’nin adının bir erkek öğrenci yurduna verilmesi kabul edilemez” dedi.

Savurdu!

Yine aynı şekilde Kur'an ve Hadis-i Şerifleri bile amacına alet eden, Said Nursi'yi de aynı amaçla suiistimal eden FETÖ ile Said Nursi arasında ilgi kurmaya çabalayan Mahmut Özyürek, Bakanlığa gönderdiği dilekçede yargıya gideceği şeklinde tehdit savurdu: "KYK Isparta Erkek Öğrenci Yurduna verilme işleminin iptalini, İptal edilmediği durumda Anayasal haklarımızı kullanarak yargı yoluna başvuracağımızın bilinmesini ve gereğini arz ederiz.”

Birine Mihri Hatun, diğerine Bediüzzaman

Geçtiğimiz günlerde Isparta'da Kredi Yurtlar Kurumu'na ait 5 bin kişilik yurtlara farklı isimler verilmişti. 2 bin 400 kişilik kız öğrenci yurduna Mihri Hatun, 2 bin 600 kişilik erkek öğrenci yurduna ise Bediüzzaman ismi verilmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum