Said Nursi tabelasının muhatabı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır

Said Nursi tabelasının muhatabı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır

Doğu Perinçek ve çevresinin Said Nursi alerjisi "tabela" ile nüksetti... Son açıklama medyanın eskilerinden Oktay Ekşi'den geldi

Risale Haber-Haber Merkezi

Bitlis Belediyesi'nin şehrin girişine “Bediüzzaman Said-i Nursi'nin şehrine hoşgeldiniz” tabelası asma kararına en çok Doğu Perinçek çevresi tepki gösteriyor.

Kararın alınmasından bu yana hemen hemen her gün aleyhte haber yapan Aydınlık gazetesi hiç bir şekilde ispat edemedikleri ezberci iftiralarını yazıyor.

Bir zamanlar Hürriyet'te yazan gazeteci Oktay Ekşi de Aydınlık kadrosundan. Aynı konuyu gündemine alan Ekşi, Said Nursi'yi tanımasına rağmen yine de yanlış ifadeler kullandı.

Said Nursi tabelasının muhatabı Cumhurbaşkanı Erdoğan

Bitlis'e Said Nursi'li tabela asılmasının muhatabının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyleyen Ekşi, "Bitlis Belediye seçimini AKP adayı Nesrullah Tanglay kazandığına göre bu sorunun asıl muhatabı kanımca AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan olmalı. Erdoğan üstelik Cumhurbaşkanı sıfatını da taşıdığına göre, başında bulunduğu devletin bir Belediye Başkanının, “laik Cumhuriyet düşmanı” birinin adını yüceltmesine herhalde bir tepkisi olmak gerekir" dedi.

Atatürk karşıtlığını cumhuriyet düşmanlığı gibi gösteriyorlar

Said Nursi'nin "Milli Mücadele"yi desteklediğini inkar edemeyen Ekşi, cumhuriyet karşıtı olduğu iftirasını ileri sürdü. 

Said Nursi'nin, tanıdıktan sonra Atatürk'e karşı duruşunu cumhuriyete karşıymış gibi lanse etmeye çalışan Ekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Said Nursî, kendisini “din alimi” olarak tanıyanların saygı duyduğu bir isimdir ama Cumhuriyet’e karşı eylemleri yüzünden sık sık yargılanmış; hapis ve sürgün cezaları almıştır. Başta “Milli Mücadele”yi destekler gibi görünmüş ancak kısa bir süre sonra Mustafa Kemal Paşaya karşı olmuş, ölümüne kadar da bu tutumunu sürdürmüştür. O nedenle Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir resmi kurumunun ona borcu yoktur. Bu gerçek ortada iken Bitlis Belediyesi'nin Said Nursi’yi yüceltmesi, düpedüz münasebetsizliktir."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum