Said Nursi romanı Endonezya'da en çok satanlar arasında

Said Nursi romanı Endonezya'da en çok satanlar arasında

Şu ana kadar on baskı yapan roman Endonezya’da en çok satan romanlar arasına girmiş ve best seller ünvanı almış durumda

Risale Haber-Haber Merkezi

Endonezya’nın en meşhur roman yazarı Habiburrahman el-Shirazy, yazdığı Api Tauhid (Tevhid Ateşi) romanı ile Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatını romanlaştırdı. 

Yazarın 2012 senesinde Türkiye’ye gelip Said Nursi ile alakalı mekanları ziyaretinden sonra ortaya çıkan roman Endonezyalılar tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. 

Endonezyalı karakterlerle bir hikaye anlatan bu romanda, Nursi’nin hayatı bu hikaye içerisinde anlatılıyor. 

Şu ana kadar on baskı yapan roman Endonezya’da en çok satan romanlar arasına girmiş ve best seller ünvanı almış durumda. 

Sayesinde onbinlerce Endonezyalı’nın Said Nursi’den ve Risale-i Nur’dan haberdar olduğu romanın yazarı Habiburrahman el-Shirazy’ye, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından da ödül plaketi verildi. Bahasa Endonezya dilinde yazılan roman ayrıca Malayca’ya da tercüme edilerek basıldı.

BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ KONULU TEZ

Raden Fatah Islam Üniversitesi  öğretim görevlisi olan Afriantoni tarafından 2007 yılında İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın da destekleriyle Risale-i Nur hakkında yazılan tez Endonezya’da “Bediüzzaman Said Nursi: Teori dan Praktik” ismi ile kitaplaştırıldı. 

Tez konusu Bediüzzaman Said Nursi’ye göre genç neslin ahlak eğitimi prensipleri olan Afriantoni tezinde gençlik eğitimi konusunda teorik ve metodolojik bilgilerin ardından Nursi’nin hayatını özetleyip Risale-i Nur’un mahiyeti ve yazılışı hakkında önemli bilgiler veriyor. 

Ahlak eğitimi prensipleri olarak imanın takviyesi, insanın yaratılış gayesi, Resulullah’a (ASM) ittiba ve takva gibi prensipler Risale-i Nur’da izah edildiği tarzda bu tezde derinlemesine işleniyor. Genel olarak tezde Bediüzzaman’ın teori ve pratiği nasıl birleştirdiği işleniyor.

endonazya_nursi.jpg

Kaynak: iikv

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.