Said Nursi Menderes’e de 'Ayasofya’yı aç' demişti

Said Nursi Menderes’e de 'Ayasofya’yı aç' demişti

Bahadıroğlu, Başbakan Erdoğan’ın Ayasofya’yı cami yaptığı takdirde tarihe geçeceğini vurguladı

Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya’yı cami yaptığı takdirde tarihe geçeceğini vurguladı.

Mustafa Belevi’nin sunduğu Tarihçe programında ibadete açılıp açılmayacağı tartışılan mekânın dini ve kültürel önemini anlatan Yavuz Bahadıroğlu, “Ayasofya bir cami olmanın ötesinde fethin sembolüdür. Fatih bunu vakfetmiş. Vakfın ihtiyacına uygun bir şekilde açılması gerekir. Ayrıca Fatih’in çok ciddi bir bedduası var. Bundan tüm hükümetler sorumludur. Artık fetih ruhundan intikam almanın sonuna gelinmelidir. O yüzden Ayasofya açılmalı.” dedi.

Bahadıroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Ben, ‘Sultanahmet, dolsun ondan sonra Ayasofya’ya bakarız, sözüne inanmıyorum. Madem dolması gerekiyorsa o zaman Çamlıca’ya ya da Taksim’e neden cami yapıyorsun? Bence Ayasofya cami olacak. Ama dilerim ki Tayyip Bey yapsın. Çünkü çok uykusuz geceleri oldu. Çok hizmetler yaptı. Bir de İsrail’i ‘one minute’ çekme iradesini ortaya koyan bir Başbakan, Ayasofya konusunda da ‘one minute’ çektin. Altı üstüne mi gelir. Bir gelsin. Bakalım altı daha hayırlıdır.”

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin Menderes’e yazdığı mektupta Ayasofya’nın açılmasını talep ettiğini aktaran Bahadıroğlu, “Bunu diğer âlimler de talep etmiştir. Ayasofya’yı Bizans inşa etti ama o Fatih’in camisidir. Her şeyden evvel simgesel anlamı da çok büyüktür.” ifadelerini kullandı.

Bahadıroğlu, Adnan Menderes’i tarihe geçiren en önemli olayın ezan yasağını kaldırması olduğunu belirtirken, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yol, baraj, tren gibi şeylerle tarihe geçemez. Bunun için Ayasofya’yı cami yapması gerekiyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.