'Said Nursi Hz. Muhammed'in konumunu abartmış'

'Said Nursi Hz. Muhammed'in konumunu abartmış'

Kendisinin 'Yahudi' olduğunu açıklayan Ulusalcıların ilahiyatçısı Nazif Ay'ın şikayetine bakın!

Risale Haber-Haber Merkezi

Kendisinin 'Yahudi' olduğunu açıklayan Ulusalcıların ilahiyatçısı Nazif Ay, Said Nursi'nin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (asm) fazlasıyla değer verdiğinden şikayet etti.

Kafası karışık bir ilahiyatçı olan Nazif Ay, İslam dini ile tahrif olan Hıristiyanlık ve Yahudiliği birbiriyle eşleştirme gayretine girdi. Odatv'deki yazısında Noel'in Hz. İsa’nın doğum günü olduğunu belirtten Ay, buradan muhteşem bir akıl yürütme ile Mevlid Kandili'nin de "Müslümanların Noel günü" olduğunu söyledi.

Ay, bu akıl yürütme ile Müslümanları da yılbaşı ve noel kutlamaya teşvik etti.

Said Nursi abartmış!

Bediüzzaman Said Nursi'ye hakaret etmek için her fırsatı değerlendiren Nazif Ay, bu konuda da bulaştı. Said Nursi'nin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (asm) fazlasıyla değer verdiğinden şikayet eden Ay'ın sözleri şöyle:

"Süleyman Çelebi’nin Vesiletün Necat adındaki ünlü eseri içindeki Mevlit’te Hz. Muhammed’in ayrıcalıklı kılındığına dair abartılı sözlerle ve “Sen olmasaydın evreni, felekleri yaratmazdım” anlamlı uydurma hadislerle Hz. Muhammed ayrıcalıklı kılınamaz ve Hz. İsa’dan üstün tutulamaz. Hele hele Said Nursi’nin Risale-i Nur Külliyatındaki “Mucizât-ı Ahmediyye” adındaki bölümde yer alan sıkıntılı ifadeler örnek gösterilerek Hz. Muhammed’in peygamberler arasındaki konumunun abartıyla verilmesi diğer peygamberlere karşı saygısızlık anlamına gelir."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
11 Yorum