Sahtekarlar mehdilik iddiasında bulunuyor

Sahtekarlar mehdilik iddiasında bulunuyor

Karaman, mehdi beklentisinin birtakım sahtekârların ortaya çıkıp mehdîlik iddiasında bulunmalarına sebep olduğunu söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, mehdi beklentisinin birtakım sahtekârların ortaya çıkıp mehdîlik iddiasında bulunmalarına sebep olduğunu söyledi.

Müslümanların vazifesinin Mehdî'yi veya Hz. Îsâ'yı beklemek değil, kötülüğü engellemek, iyilik ve güzellikleri yaymak, yaşamak ve yaşatmak için elden geleni yapmak, canla başla çalışmak olduğuna dikkat çeken Karaman, yazısında şu görüşlere yer verdi:

"Bir Mehdî ve Îsâ Mesîh beklentisi, çeşitli zamanlarda birtakım sahtekârların ortaya çıkıp mehdîlik ve mesîhlik iddiasında bulunmalarına sebep olagelmiştir. Hz. Îsâ'nın, bir ıslâhat vazifesi ile dünyaya yeniden gelmesi mukadder ise bunun için gövdesini ölümsüz kılmak ve onu gökte bekletmek zarûrî değildir; bunun ilâhî takdir ve kudret ile başka şekillerde de gerçekleşmesi mümkündür. Müslümanların vazifesi de ıslâhat için Mehdî'yi veya Hz. Îsâ'yı beklemek değil, kötülüğü engellemek, iyilik ve güzellikleri yaymak, yaşamak ve yaşatmak için elden geleni yapmak, canla başla çalışmaktır. Müminlere bunu yapıp yapmadıkları sorulacak, mükâfat ve ceza da buna göre olacaktır. "Bir kurtarıcı gelecek diye bekledim, bu sebeple ben -gücüm yettiği kadar da olsa- dinin emirlerini yerine getirmedim" diyen bir kimsenin mazereti kabul edilmeyecektir.