Muhammed Numan ÖZEL

Muhammed Numan ÖZEL

Şahs-ı manevi içinde hayatım devam edecek

Şahs-ı manevi tabiri, Risale-i Nur hizmetinde “ben de varım, ben de bu hizmetin bir neferiyim” diyenler için mühim bir tabirdir.

Risale-i Nur Külliyatında şahs-ı manevinin ehemmiyetine dair bir çok mehaz mevcut. Tatvil-i kelam etmemek için buraya nakil yapmayacağım. Arzu edenler olursa diye tamamen külliyattan mehazlarla müstakil bir çalışma olarak yayına alabiliriz ileride inşallah.

Şahs-ı manevi hakkında başka yazılarımızda izah ettiğimiz gibi kurumsal kimlik olarak kısaca tarif etmiştik.

Merhum ve muazzez Mustafa Sungur Ağabeyimizin vefat ettiği gün Medrese-i Nuriye’mizde oturmuş muhabbet ediyorduk. Sonra bana bir sms geldi. Baktım “Sungur Ağabey ahirete irtihal etti, cenaze merasimi daha sonra ilan edilecek” diyordu.

Sms’i hazır olanlara okudum ve başkalarına da gönderdim. Meslek itibariyle tüm Nur Talebelerinin ağabeyi makamında olan Sungur ağabey için çok kimseler gibi biz de hüzünlendik, direk irtibatımız ve hatıramız olmasa da.

Malum zamanlarda Isparta’da bulunuyordum. (2005-10 arası) bu tarihlerde Isparta’ya gelen Nurun Saff-ı Evvel ağabeylerini ve erkan, has ve rükünlerini uğrak bir yer olduğu için çok defa görmek nasip oldu elhamdülillah. Tabi o zaman bu kadar müteşebbis değildik.

Merhum Sungur ağabeyimizle bu tarihlerde okuma programlarında ve ziyaretlerde görmek, görüşmek nasip olmuştu; ömrünün ahirinde de İstanbul’da Bedi’de.

Sungur Ağabeyimin cenaze merasimine katılamamıştım. Dost TV’den canlı yayını izlemiş ve naaş kaldırılırken ben de gıyabi cenaze namazı kılmıştım. Tabi bu hadisenin âlemimde etkisi büyük olmuştu. Çünkü malum hadiseler o yaştaki ağabeyimizi yıpratmış ve vefasızlık abideleri inşa edilmişti. Bu hissiyatla gece rüyamda Sungur Ağabeyim (rh) vefat etmiş bizler de cenazeye iştirak için yola çıkmış ve Bedi Medrese-i Nuriye’mize gelmişiz. Bizimle alakadar olan Sungur Ağabeyimiz oldu, beraber kitap okuduk vs.

Sonra kendim bir çok rüyamda olduğu gibi tabir ettim. Sungur Ağabeyimiz bana manen dedi ki, “üzülme, merak etme. Bu zamana dek hayatta hizmetin içinde idim artık şahs-ı manevi içinde bir hayatım olacak ve öyle hayatta olacağım.” Ben bu şeklinde yorumladım.

Daha öncesinde de rüyamda Sungur ağabey Isparta medresemizde sol kolundan kan veriyordu. Malumdur ki, kan vermek güç ve kuvvetin artması olarak yorumlanır. Kan verdiği esnada dedi ki, “Kardeşim! Ben gideceğim. Sözler’i [Neşriyat’ı kastediyor] müdafaa edin.”

Rabbim ismi gibi aslanca Nurlara hizmet eden Sungur Ağabeyimize rahmet eylesin. Bakiyesi olan eşhasa ondan intikal eden hizmet bayrağını daha ilerilere götürebilmeyi ihlas ve sadakatle nasip eylesin.

Bu mücahidlerin ahirete irtihal edenlerinin ruhuna el Fatiha.

Selam ve dua ile

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum