Sağlık turizminde sertifikalı eğitimciler yetiştirilecek

Sağlık turizminde sertifikalı eğitimciler yetiştirilecek

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanacak sertifika programı kapsamında, sağlık turizminde uzmanlaşmış eğitimciler yetiştirilecek.

Sağlık Bakanlığının sertifika programı kapsamında, sağlık turizminde uzmanlaşmış eğitimciler yetiştirilecek.Programın amacı sağlık turizmi temalı çalışmalarda uzman kişilerin istihdam edilmesi olacak.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de sağlık turizminde başarı elde edilebilmesi için öncelikle bu alanda hizmet verecek personelin eğitiminin sağlanması gerekliğini belirterek, ancak donanımlı bir personelle kaliteli hizmet sunumunun mümkün olabileceğini söyledi. 

Sağlık turizmi alanında eğitimli personelin bulunmadığını vurgulayan Tontuş, çeşitli dernek, kuruluş ve eğitim kurumlarınca eğitimler verdiğini ifade etti. Tontuş, bu eğitimlerin ne Sağlık Bakanlığı ne Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış bir sertifika içermediğine dikkati çekerek, çoğunda bilimsel bir alt temel olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

 "2016 yılında 500 personelin eğitimi tamamlanacak"

Tontuş, Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda "Türkiye'de ilk defa sağlık turizminin bir sertifika programı olacağını" belirterek, şunları ifade etti:

"Bu iki basamaklı bir program olacak. Birinci basamakta, eğiticiler eğitilecek. Bu, yaklaşık üç hafta sürecek ve uluslararası merkezlerdeki ziyaret ve eğitimlerle devam edecek. Bu doğrultuda 20 kişilik bir grubun sağlık turizmi alanında eğitimci olarak eğitilmesi sağlanacak. 

Daha sonra bu eğiticiler, Türkiye'deki dört faklı merkezde 5'er kişilik gruplara ayrılarak eğitimler verecek. Türkiye'de sağlık turizminin belirli temelleri, ilkeleri olan, uluslararası normlara göre hizmet verilmesini sağlayacak çekirdek potansiyel kişiler yetiştirilecek. Bu kişiler, ülke genelinde Sağlık Bakanlığı tarafından tespit edilmiş 17 hastanede sağlık turizmi temalı çalışmalarda aktif rol alacak. 2016 yılında 500 personelin eğitimlerinin tamamlanması kararı alındı. Bu kişiler, bir yabancı gözünden bakarak, daha kaliteli ve hızlı bir hizmet sunumu için çalışacak."

Tontuş, söz konusu hastanelere gelen yabancı uyruklu hastaların daha konforlu hizmet alabilmesinin önünün açılacağını vurgulayarak, "Bu hastaneler, iletişim açısından daha fazla konforlu merkezler haline gelecek" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.