Sağlık Bakanı Koca, Corona virüsten ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı

Sağlık Bakanı Koca, Corona virüsten ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 salgını nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiğini belirterek, toplam vaka sayısının 98 olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'de Corona virüs kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiğini duyuran Bakan Koca, "7 gün önce size ilk vakayı bildirmiştim. Corona virüs hakkında araştırmalar bize çok şey öğretmiş durumda. Virüs solunum yoluyla buluşuyor. Kalabalık ortamlar en riskli ortamlar. Virüsün farklı yaşlı grupları üzerindeki etkisi. Çocuklar ve gençler virüsü kolayca kapabiliyor fakat nadiren görülebiliyor. Ölüme neredeyse rastlanmıyor. Sonuç yaşın ilerlemesine bağlı olarak değişebiliyor." Dedi.

Covid-19 nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti

Türkiye'de Corona virüs nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiğini söyleyen Bakan Koca, "Bilim Kurulumuzun verdiği bilgileri ifade ettim. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın çok altındadır. Hastalığın ağır seyrettiği kişiler direnci düşük ve başka hastalığı olan kişiler hastalardır. Yaşlılar yüksek risk grubundadır. Yaşlılarımız çok dikkatli geç saatlerde bulunmam planlı bir toplantı değil, özel bir durum nedeniyledir. Bu gece sizi ve halkımızı üzen bir haberi, aynı üzüntüyü hissederek bildireceğim. Bu cümleyi bu toplumun sağlık bakanı  olmak yanında bir hekim olarak kurmak istiyorum. Koronavirüsle mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim." İfadelerini kullandı.

Toplam vaka sayısı 98 oldu

Bugün yapılan testlerde 51 kişide daha virüs tespit edildiğini belirten Koca, "Ciddi riskler içeren bu hastalığa set çekmenin yolu tedbir almaktır. Avrupa ülkelerine sınırlarımızı kapattık. Riskleri önlüyoruz. Umreden ve Avrupa ülkelerden dönüş devam etti. Bulgusu olanlardan test için numune alıyoruz. Temas ve bulgular nedeniyle izole edilen vakalar bulunmakta, yakınları taranmaktadır. Bugün yapılan testlerde pozitif sonuç 51 kişidir. Toplam hasta sayımız 98 olmuştur. Pozitif sonuçların büyük kısmı iyileşme ile sonuçlanıyor. Gerekli destek tedavisini veriyoruz. Bir kez daha halkımıza başsağlığı diliyorum. Tanı konan hastalarımıza geçmiş olsun diyorum. Herkesi tedbirli olmaya davet ediyorum. 1,5 iki ay direnelim, bugünler böyle geçmeyecek." Şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.