Sadeleştirme tefrika doğurmayacak mı?

Sadeleştirme tefrika doğurmayacak mı?

Armağan, Risale-i Nurların sadeleştirilmesinden çok şerh edilmesi gerektiğini söyledi

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Tarihçi ve Zaman gazetesi yazarı Mustafa Armağan, Risale-i Nurların sadeleştirilmesinden çok şerh edilmesi gerektiğini söyledi.

Sadeleştirme çalışmalarını Facebook sayfasından yorumlayan Armağan, çok farklı bir değerlendirmede bulundu. Sadeleştirmenin "tefrika doğuracağı"na dikkat çeken Armağan, "eseri anlamaya sarf edeceğiniz enerjiyi, kim nasıl çevirmişe ve kalp kırmaya harcamayacak mısınız?" diye sordu.

Armağan'ın sözleri şöyle:

"Ben Resail-i Nurların sadeleştirilmesinden çok şerh edilmesinin gereğine inanıyorum. Üstada birisi 'Risaleleri sadeleştirelim, gençler anlasın' deyince 'tabii ki yapabilirsiniz' demiş, 'ancak bir şartla: Üzerine yazar olarak kendi isminizi koyarsanız.'

"Hem sonra bu uygulama, Süleyman Ateş meali, Yaşar Nuri meali gibi şunun Risale-i Nur'u, bunun Risale-i Nur'u gibi bir tefrika doğurmayacak mı? Falanca o kelimeyi öyle çevirmiş ama o aslında şöyleydi diye tartış dur işin yoksa. Böylece eseri anlamaya sarf edeceğiniz enerjiyi, kim nasıl çevirmişe ve kalp kırmaya harcamayacak mısınız? Hem de İhlas Risalesi üzerinde yapacaksınız bunu!!!

mustafa_armagan_facebook.jpg

Risale-i Nur'u Sadeleştirme Tartışması