Sadeleştirme, Bediüzzaman ve talebelerine sıkıntı verir

Sadeleştirme, Bediüzzaman ve talebelerine sıkıntı verir

Yavuz Bahadıroğlu: Sonra, Risale-i Nur böyle anlaşılır

Risale Haber-Haber Merkezi

Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, sadeleştirilen Risale-i Nur'un gerçek gibi algılanmaya başlayacağını, bunu Bediüzzaman'a da Nur talebelerine bazı sıkıntılar getireceğini söyledi.

TV 24'te 24 Dakika programında Betül Soysal Bozdoğan'a konuşan Bahadıroğlu, "Nur cemaatlerinin en büyük ortak noktası, Bediüzzaman hazretlerinin en öncelikli tavsiyesi iman hizmetidir. Diğer herşey tali meselelerdir çünkü insanların imanlarının yok edildiği, camilerin kapatıldığı, neredeyse 'Allah' demenin yasak olduğu bir dönemin insanıdır. Cumhuriyetin ilk zamanlarında hakikaten ders kitaplarında Allah'ın inkarının okutulduğu, Kuran-ı Kerim'in 'Muhammed'in fikirleri' olarak tanıtıldığı ve ezansızlığa mahkum edilmiş bir dönemden geliyoruz. Böyle bir dönemde bile CHP Genel Sekreteri Hilmi Uran'a mektup yazıp 'Biz asayişin manevi bekçileriyiz. Bizim devletle işimiz yok. Biz sadece iman hizmeti yapıyoruz' diye kendini tanımladı. Ve talebelerine öncelikli öğütü de "Siz asayişin manevi bekçilerisiniz" oldu ve nur talebelerinin büyük bölümü de bugüne dek bu tavsiyeye riayet ettiler" dedi.
 
Risale-i Nur'ları anlamak için biraz emek vermek gerektiğine dikkat çeken Bahadıoğlu, "Siz ondan anladığınızı yazarsınız, lugatça koyarsınız bunlar doğru olabilir ama sadeleştirdiğiniz zaman bu gide gide Risale-i Nur külliyatı olarak algılanmaya başlar. Müellifine de bazı sıkıntılar gelir diğer gruplara da" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum
Risale-i Nur'u Sadeleştirme Tartışması