Sadeleştirilmiş Risale-i Nur'a bandrol verilmesin

Sadeleştirilmiş Risale-i Nur'a bandrol verilmesin

Yeni Asya avukatı Kadir Akbaş, bandrol uygulamasını yorumladı

Risale Haber-Haber Merkezi

Demokrat Hukukçular Derneği Genel Sekreteri ve Yeni Asya Medya Grup avukatı Kadir Akbaş, Kültür Bakanlığının sadeleştirilen Risale-i Nur için bandrol vermemesini aslına uygun basımlar için bandrol vermesi gerektiğini söyledi.

Risale-i Nur Külliyatı’na dahil eserlerin sadeleştirilmek suretiyle tahrif edilmesinin, her kesimden büyük bir tepki topladığını hatırlatan Akbaş, "Bakanlık Risalelerin sadeleştirilmesi, hukukî anlamı ile 'işlenmesi' karşısında, tahrifatı engellemek için bu yayınevinden eserin işlenmesine ilişkin olarak izinleri olup olmadığını sorarak,  bu eserlere bandrol vermeyi reddedebilir, bu güne kadar bastığı gibi, aynen basanlara bandrol vermeyi sürdürebilirdi. Ancak fiilî uygulama, Risaleleri basan bütün yayınevlerine bandrol vermeyi durdurmak yönünde tezahür ettiğinden, niyetin başka türlü olduğu anlaşılıyor" dedi.

Kültür Bakanlığı’nın, Risale-i Nur Külliyatı’nı bu güne kadar bastığı gibi aynen basan yayınevlerine bandrol vermeye devam ederek, elli beş yıllık fiilî ve hukukî durumu sürdürmesi gerektiğini açıklayan Akbaş ,"Bununla birlikte, Risalelerin sadeleştirilmesi, işlenmesi yönünde bir yetki, izin belgesi talep ederek Risalelerin sadeleştirilerek tahrif edilmesine engel olarak, Nur Talebelerinin ve Türkiye kamuoyunun beklentilerine cevap verebilir. Bakanlığın yasaklayıcı tavrının sona ermesi ile birlikte, Risaleleri basan yayınevleri bir heyet teşekkül ettirerek, ellerindeki bütün eserleri, belge ve bilgileri ortaya koyarak müştereken neşredecekleri bir metin üzerinde uzlaşabilirler. Nur Talebelerinin de bu yönde güçlü bir arzuya sahip olduklarını biliyoruz" şeklinde konuştu.

Risale-i Nur'un sadeleştirilmesi ile ilgili tüm ayrıntılar, tartışmalar için TIKLAYINIZ
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
26 Yorum
Risale-i Nur'u Sadeleştirme Tartışması