Sadece kadınların kullanacağı otopark mahkemelik oldu

Sadece kadınların kullanacağı otopark mahkemelik oldu

Erkek sürücü itiraz etti

Almanya’nın Bavyera eyaletindeki bir kasabanın merkezindeki büyük otopark yerinde bazı bölümlerin sadece kadınlara ayrılması yargıya taşındı.

Eichstatt Belediye Meclisi ve şikayet başvurusunu yapan Dominik B. Bayer isimli motosiklet sürücüsü erkek, Münih kentindeki mahkemede “dostane çözüme” gidince dava süreci tatlıya bağlandı.

Bundan böyle, kadınlara ayrılan park yerinin özel bölümüne erkek şoförlerin girmemesini talep eden yasak levhası yerine sadece kadınların park etmesi “tavsiye edilir” levhası asılacak.

Eichstatt Belediyesi, 2016 yılında bir kadının kent içindeki büyük otoparkda tecavüze uğramasının ardından bu otoparkın bazı bölümlerini sadece kadınlara tahsis etmişti. Buna karşı çıkan motosiklet sürücüsüyse, uygulamanın “ayırımcı” olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu.

Belediye Meclisi kararı gereği park yerlerinde kadınlara ayrılan özel bölümün özellikle giriş ve çıkışlara yakın olması ve iyice ışıklandırılması sağlanmıştı. Mahkeme kararının uygulamasına ise şubat ayında geçilecek.

Euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.