Sadece Ankara'da günde 270 bin ekmek çöpe gidiyor!

Sadece Ankara'da günde 270 bin ekmek çöpe gidiyor!

Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Saim Fahrettin Gökşin

Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. Genel Müdürü Saim Fahrettin Gökşin, ülke çapında yıllık maliyeti 1 milyar 564 milyon liraya ulaşan ekmek israfı ile mücadele konusuna çok önem verdiklerini belirterek, "Halk Ekmek olarak hedefimiz Ankara'da farkındalık yaratarak sıfır ekmek israfına ulaşmak" dedi.

Başkent'te günde ortalama 5 milyon ekmek üretildiğini ve bunun yaklaşık 700 bininin Halk Ekmek tarafından karşılandığını kaydeden Gökşin, günde 270 bin civarında ekmeğin israf edilerek çöpe gittiğini vurguladı. "Duyarlı olalım, israf azalsın hem Ankara'mız hem de ülkemiz kazansın" diye konuştu.

"Üretilen ekmeğin yüzde 5.4'ü maalesef israf edilmektedir"

Ekmek israfının, milli servet israfı olduğunu belirten Gökşin, "Gerek Türkiye'de gerekse şehrimizde üretilen ekmeğin yüzde 5.4'ü maalesef israf edilmektedir. Ankara'da bir günde çöpe atılan yaklaşık 270 bin ekmeğin yüzde 63'ü fırınlarda, yüzde 27'si hanelerde, yüzde 10'u da lokanta, otel, personel ya da öğrenci yemekhanelerinde israf edilmektedir. Şehrimizde bir yılda israf edilen ekmekle onlarca okul, hastane, kreş, huzurevi, bakımevi, park ve yol yapmak mümkündür. Ankaralı yurttaşlarımızdan heba olan milli servetimiz konusunda duyarlılık bekliyoruz. Ekmekte sıfır israf hedefini tutturursak hem vatandaşlarımız hem şehrimiz kazanır. Unutmayalım ekmek israfı emek ve milli servetin israfıdır. A'raf Suresi'nin 31. Ayetinde, 'yiyin, için fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez' buyrulmuştur" ifadelerini kullandı.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.