Sadakataşı Derneği'nden Beyrut'a Anaokulu

Sadakataşı Derneği'nden Beyrut'a Anaokulu

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Burj el-Barajne mülteci kampında Filistinli mülteci çocuklar için yapılacak olan 200 kişilik anaokulunun temeli dualarla atıldı.

Sadakataşı Derneği tarafından başlatılan El Aksa Anaokulu projesi, 4 katlı ve 6 sınıflı olarak Türk mimarlar tarafından hazırlandı. Okulun temel atma törenine; projeyi Sadakataşı Derneği ile gerçekleştiren Gavs İnsani Yardım Vakfı Başkanı Muhammed Maruf TİKA Beyrut ofisi koordinatörü İbrahim Ergir, Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği'nden ikinci katip Serhan Bayramoğlu, sitemiz yeniakit.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Can Karahasanoğlu, Dünya Alimler Birliği Lübnan Sorumlusu Ahmet El Ömer ve Lübnan’daki çeşitli STK başkanlarıyla minik öğrenciler katıldı. Törende konuşan Serhan Bayramoğlu, projeyi gerçekleştiren Sadakataşı Derneği’ne teşekkür etti. İbrahim Ergir de, Lübnan’da yapılacak sosyal yardım ve kalıcı projelere dikkat çekerek çalışmaların önemini dile getirdi.

Proje hakkında bilgi veren başkan Kemal Özdal ise, derneğin eğitim çalışmalarına önem verdiğini belirterek anaokulunda 6 sınıf bulunacağını, 3 ila 6 yaş arasında 200 öğrenciye bu sayede ücretsiz eğitim verileceğini belirtti. Anaokulunun, Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşların yardımlarıyla inşa edileceğini belirten Özdal, yaklaşık 250 bin Euro değerindeki projenin 6 ayda bitirilmesinin planlandığını ifade etti. 5 yıldır Lübnan’da olduklarını aktaran Özdal, “Mülteci kamplarında sağlık, barınma ve altyapının yanında en önemli eksikliğin eğitim olduğunu tespit ettik. Bundan hareketle anaokulu projesini yapmaya karar verdik.” dedi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum