Sadakataşı Derneği Mescid-i Aksa'da iftar verdi

Sadakataşı Derneği Mescid-i Aksa'da iftar verdi

Sadakataşı Derneği, Mescid-i Aksa'da iftar programı düzenledi.

Sadakataşı Derneği, Mescid-i Aksa'da iftar programı düzenledi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eskişehir beldesinde bulunan Mescid-i Aksa avlusundaki iftar programına, İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Çimen, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bayraktutar ve Günay Kaya ile Sadakataşı Derneği görevlileri de katıldı.

Sultanbeyli Belediyesi ve Memur-Sen'in destekleriyle Harem-i Şerif’in avlusuna kurulan iftar sofralarında binlerce Filistinli oruçlarını açtı. Namaz için Mescid-i Aksa'ya gelenler, bu sofralarda iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Sadakataşı Derneği Görevlisi Enes Erbaş, "Bu sene Sadakataşı Derneğimizin Kudüs iftarları için buradayız. 6 yıldan beri olduğu gibi bu sene de Filistinli kardeşlerimizle iftarlarımızı paylaşmak için bu sofraları kurduk." dedi.

Uzun yıllardır Mescid-i Aksa'da iftar sofraları kurduklarına vurgu yapan Erbaş, "6 yıl önce, Mescid-i Aksa avlusuna kurduğumuz gölgeliklerle başladığımız faaliyetlerimiz, ara vermeden artarak devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kudüs'ün kendileri için özel bir anlam ifade ettiğini belirten Erbaş, faaliyetlerinin başta Gazze olmak üzere Filistin'in diğer bölgelerinde de devam edeceğini vurguladı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Bayraktutar, "Hayatımın en mutlu günlerinden birini yaşamaktayım. Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da, buradaki din kardeşlerimize özellikle Memur-Sen olarak iftar yemeği vermek bizim için çok önemli." dedi.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.