Sabiha Gökçen’den Kazakistan uçuşları başladı

Sabiha Gökçen’den Kazakistan uçuşları başladı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, pandemi döneminde gelen ilk yabancı havayolunu ağırladı. Böylece, FlyArystan pandemi döneminde Sabiha Gökçen’e tarifeli uçuş gerçekleştiren ilk yeni havayolu oldu. Sefer 160 yolcu ile başladı.

Kazakistan'ın ulusal havayolu şirketi Air Astana'nın iştiraki FlyArystan, bugün İstanbul Sabiha Gökçen ile Kazakistan’ın Türkistan şehri arasında gerçekleşecek seferlerine 160 yolcusu ile başladı. FlyArystan, pandemi döneminde Sabiha Gökçen Havalimanı’na tarifeli uçuş gerçekleştiren ilk yeni havayolu oldu. FlyArystan uçuşları aynı zamanda İstanbul Sabiha Gökçen’den Kazakistan’a uçulan ilk destinasyon olma özelliğine de sahip. Pandemiden önce Pegasus Havayolları, Sabiha Gökçen’den Kazakistan’ın Almata şehrine uçuşlar gerçekleştiriyordu ancak pandemi ile birlikte durdurulan Almata uçuşların önümüzdeki aylarda yeniden başlaması hedefleniyor.

HAFTA 2 GÜN GERÇEKLEŞECEK

Kazakistan’a yapılacak seferlerde 180 koltuk kapasiteli A320 kullanılacak. Aynı zamanda seferler cuma ve pazar olmak üzere haftada 2 gün karşılıklı olarak gerçekleşecek. 37 ülkeden 117 destinasyona seferler yapılan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bu seferlerin 80'i uluslararası, 37'si ise yurt içi uçuş noktasına gerçekleşiyor. Bugün uçuşların başladığı Türkistan şehri ise, Kazakistan’ın son yıllarda büyük gelişme gösteren ve özellikle yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği bir şehir olma özelliğini taşıyor.

FlyArystan uçuşlarının başlaması sebebiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir karşılama töreni de düzenlendi. Geleneksel su takı ile karşılanan uçak daha sonra terminale yanaştı. FlyArystan uçuş ekibine İSG ve yer hizmeti şirketi yetkilileri tarafından çiçek de sunuldu.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.