Rusya'dan vatandaşına buzdan korunma önerisi: Sokağa çıkma

Rusya'dan vatandaşına buzdan korunma önerisi: Sokağa çıkma

Rusya’nın her kış geldiğinde soğuk havalarda buz tutan ya da gizli buzlanmanın görüldüğü kaldırım taşları, Moskova şehir yönetiminin başına bela oldu.

Moskova Belediyesi dün, kentteki kaldırımlarda görülen gizli buzlanmaya karşı halkı uyardı ve mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarını istedi. Bu açıklamaya Moskovalılardan özellikle sosyal ağlardan çok sayıda tepki geldi. Rusya Federasyonu Kamu Odası da bu duruma tepki gösterdi ve belediye başkanın kaldırımların “neden buz tutan taşlardan yapıldığının” hesabının verilmesini istedi.

Moskova Belediye’sinin dün kentte kaldırımlarda gizli buzlanmaya karşı uyarıda bulunmasının ardından bugün bir açıklama yapan Rusya Federasyonu Kamu Odası, Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’den, şehirdeki kaldırımlarda neden yüzeyi buz tutan taşların kullanıldığını açıklamasını istedi. Kamu Odası, kaldırım taşlarının yüzeyinin buz tutan maddeden yapıldığını iddia ediyor. 

Rusya Kamu Odası altyapı ve yerel yönetimi geliştirme komisyonu başkan yardımcısı Artyom Kiryanov, şehirdeki kaldırım taşlarının buz tutmaya müsait maddeden yapıldığını öne sürdü. Kiryanov, “Moskova Belediye Başkanı’na bir çağrıda bulunarak, Moskova’daki kaldırımlarda kullanılan taşlar seçilirken, buzlanmaya karşı dayanıklılıkları ne kadar hesaba katıldığını açıklamasını isteyeceğiz.” dedi.

Kiryanov, Moskova’daki mevcut uygulamanın da kabul edilemez olduğunu ifade etti. Moskova’da ortalama 6-7 ay kışın devam ettiğini söyleyen Kiryanov, “Önce düşünüp sonra bu taşları yerleştirmek gerekir, ya da başka bir malzeme kullanılması ve öncesinde de bunların test edilmesi gerekir. Vatandaşların kaldırımlarda sorun yaşaması gerekmiyor.” şeklinde konuştu. Kiryanov ayrıca şehirdeki belediye görevlilerinin kaldırımlarda oluşan buzu temizleme imkânı olmadığını savundu.

Moskova’da buz tutan kaldırımlardan şikâyetçi olan vatandaşlar, dün sosyal ağlarda kaygan kaldırımların fotoğraflarını paylaşarak konuyla ilgili rahatsızlıklarını paylaşmışlardı. Moskova Belediyesi, hava sıcaklığının çok düşük değerlere inmesinden dolayı yollarda “gizli buzlanma” oluşacağı gerekçesiyle “yaya vatandaşlarını” sokağa çıkmaması konusunda uyarıda bulunmuştu. 

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.