Rusya'dan küstah Kur'an kararı! Allah'ın ayetlerini...

Rusya'dan küstah Kur'an kararı! Allah'ın ayetlerini...

Rusya Duması, kutsal kitapların yargılama konusu yapılmaması yönündeki öneriyi reddetti

Rusya Devlet Dumasının Kur’an-ı Kerim diğer dini metinlerin mahkemede yargılanmasının yasaklanması önerisini reddettiği bildirildi. Çeçen lider Ramzan Kadirov’un bu önerisini değerlendiren Duma Sivil Kuruluşlar ve Dini Teşkilatlar Komitesi Başkanı Jaroslav Nilov böyle bir yasanın kabulünün mümkün olmadığını söyledi.

"Interfax" ajansına konu hakkında bilgi veren Rus milletçi Jirinovski’nin partisinden milletvekili seçilen Nilov kendi görüşünü "Böyle bir konunun kanunla yasaklanması söz konusu değildir. Bunun öncelikli nedeni de Rusya’nın laik bir devlet olmasıdır” sözleri ile açıkladı.

Nilov ayrıca Rusya’da yaklaşık 50 farklı inanç mensubunun yaşadığını ve 25 bin dini kuruluşun bulunduğunu belirterek, onların yasa önünde eşit olduğunu savundu. Nilov’a göre, bu konuda Rusya Yargıtayı bazı düzenlemeler yapabilir. Yani Yargıtay yönetimi bir kararname aracılığıyla konu ile ilgili alt mahkemelere tavsiyede bulunabilir.
Kur’an-ı Kerim ayetlerinin mahkemece yargılanamayacağı konusu Rusya’nın Güney Sahalinsk şehir mahkemesinin bir dini kitaptaki ayetleri ‘aşırı’ olarak yasaklamasından sonra gündeme gelmişti.

Mahkemenin bu kararına itiraz eden Çeçen lider Ramzan Kadirov kararı veren hakim Perchenko’yı “şeytan” olarak tanımlamış ve onu “ülkedeki durumu istikrarsızlaştırma ve millete ihanet”le suçlamıştı.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.