Rusya'dan 5 ülkeye ambargo

Rusya'dan 5 ülkeye ambargo

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Rusya'nın Arnavutluk, Karadağ, İzlanda, Lihtenştayn ve Ukrayna olmak üzere 5 ülkenin daha gıda ürünlerine ambargo koyduğunu açıkladı.

Açıklamasında, Ukrayna'ya yaptırımların Kiev'in Avrupa Birliği ile entegrasyon sözleşmesinin ekonomi maddelerini kabul etmesi halinde yürürlüğe gireceğini vurgulayan Medvedev şunları söyledi:

"Avrupa Birliği ülkeleri, Avustralya, Kanada, Norveç ve ABD'den oluşan Rusya'nın ithalat yasağı koyduğu ülkeler listesine Arnavutluk, Karadağ, İzlanda, Lihtenştayn ve özel şartlarda Ukrayna eklendi. Bu ülkeler Avrupa Birliği'nin Rusya karşıtı yaptırımları uzatma kararına dahil oldular. Bu ülkeler AB ile mevcut çeşitli sözleşmeler sebebiyle bu yaptırımları uygulamak zorunda olduklarını belirttiler. Fakat bu tavır hiç adil değil. Şunu belirtmek isterim ki, AB ile aynı sözleşmelere sahip bazı ülkeler Rusya'ya yaptırım uygulamaya karşı geldiler."

Bu ülkelerin bu konudaki adımlarını "bilinçli bir şekilde yapılmış bir seçim" diye nitelendiren Medvedev, "Bu da Rusya'nın kendilerine uygulayacağı yaptırımlara hazır olduklarını gösterir" dedi ve ekledi:

"Ukrayna konusuna gelirsek, ithalat yasağı Kiev'in Avrupa Birliği ile entegrasyon sözleşmesinin ekonomik maddelerini kabul etmesi hallnde uygulanacaktır. Biz bunun için kesin bir tarih belirledik, 1 Ocak 2016'ya kadar. Bu tarih sona erinceye kadar Avrupa Birliği'nin aracılığıyla anlaşmaya varamazsak bu karar yürürlüğe girecek.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.