Rusya'da uluslararası hafızlar yarışması

Rusya'da uluslararası hafızlar yarışması

Moskova'da önümüzdeki Pazar günü 16. Uluslararası Kur’an-ı Kerim hafızları yarışması düzenlenecek. Yarışmaya 40'tan fazla ülkeden gelen tanınmış hafızlar katılacak

Rusya Müftülüğü uluslararası düzeyde Kur'an okuma yarışması düzenleniyor.

Rusya Müftüler Konseyi(SMR)’nin açıklamsına  göre, katılımcı hafızlar Kur'an-ı Kerim’i güzel okumada yarışacaklar. "Crocus City Hall" konser salonunda yapılacak yarışmada Rusya’yı Dağıstanlı genç hafız Bilal Abdulhalik temsil edecek.

Rusya’nın resmi devlet haber ajansı Ria Novosti’ye göre bu yılki hafızlar yarışmasına gelen dinleyicilere kapsamlı bir program sunulacak, dinleyiciler dünyanın en iyi hafızlarının Allah’ın ayetlerini okumalarına tanık olacak.

KÂBE İMAMI ÖZEL MİSAFİR

Kâbe imamlarından Mahir al-Mu'aykli yarışmaya özel misafir olarak katılacak. Yarışmacılarda başarılı olan ilk üçe kişiye Umre ziyareti hediye edilecek. 

Rus medyasına göre "Rusya Müftüler Konseyi 16 yıl boyunca Moskova'da Kur'an’ın en iyi uzmanlarını bir araya getiriyor. Her sene dünyanın 30 farklı ülkesinden gelen temsilciler Rusya’daki insanları Kur'an okuma mahareti ile tanıştırıyor.”

Bu organizasyon Rusya'nın Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gainutdin öncülüğünde gerçekleşirken, Moskova Hükümeti, Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı da programa katılacak.

2010 yılında, Kur’an hafızlarının yarışması UNESCO himayesinde yürütülen faaliyetler listesine dahil edilmişti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.