Rusya'da Risale-i Nur talebeleri tutuklandı

Rusya'da Risale-i Nur talebeleri tutuklandı

Rusya’nın Müslümanlara zulmü devam ediyor. Dün akşam saatlerinde Sibirya bölgesine yakın olan Novosibirsk şehrinde iki Müslüman’a Risale-i Nur okudukları için tutuklama kararı çıkartıldı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Rusya’dan Risale-i Nur talebelerine bir baskı daha. Ülkenin Sibirya bölgesine yakın şehirlerinden biri olan Novosibirsk’de iki kişiye Risale-i Nur dersi verdikleri için tutuklama kararı çıkartıldı.

Tutuklanan isimlerden biri Rus Profesör İlkhom Merazov diğeri ise Kamil Odilov. İki şahıs, Bediüzzaman Said Nursi’nin Tarihçe-i Hayat’ını okudukları için haklarında 1 yıl hapis istemi ile dava açıldı.

Rusya daha önce Bediüzzaman’ın eserlerine yasaklama getirmişti. İki şahıs yasaklı eser okudukları için “aşırı uç” ve “Terör” suçlamaları ile yargılanacak.

Profesör Merazov ve Odilov’un Rusya’da herhangi bir cemaat ile alakası olmadıkları, sadece Bediüzzaman Said Nursi’nin İslam anlayışından etkilenen iki Müslüman oldukları gelen bilgiler arasında.

Rferl.org’un haberine göre iki Rus asıllı Müslüman’ın mahkemede herhangi bir suçlarının olmadığını söyledikleri bildirildi. Pek çok otoriteye göre Rusya’nın bu hareketinin altında bölgede yükselen Müslümanlığı bastırma amacı var.


Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
11 Yorum