Rusya'da kadın nur talebelerinin mahkemesi için dua talebi

Rusya'da kadın nur talebelerinin mahkemesi için dua talebi

Yarınki mahkeme Türkçe Risale-i Nurları yasaklama kastıyla açılan mahkemeden ayr

Ahmet Bilgi-RİSALEHABER

Tataristan'daki Yarçallı'da (Naberejnıye Çelnı) Risale-i Nur okuyan 20 kadının evine baskın düzenlemesinden sonra başlayan mahkemenin yeni duruşması yarın yapılacak.

Polisler, 24 Mart 2020'de hem evlerde hem de hanım Nur medresesinde aramalar yaptı ve tüm Türkçe Risale-i Nur kitaplarına el koydu. Tataristan'da Risale-i Nur'ların yalnız Rusça tercümeleri yasak olduğu halde Türkçe (orijinal) kitaplar da götürüldü. 

Baskınla soruşturma açılan kadınların bazıları aylarca ev hapsinde tutuldu. 80 yaşındaki nineler bile haksız bir şekilde zorla sorguya çekildi. 

Rusya'nın ileri sürdüğü suç ise Risale-i Nur okuyanların radikalleştiği. Bu iddia neredeyse 100 yıllık bir hareket olan Risale-i Nur hizmetlerinde hiç bir zaman görülmeyen bir iddia. Ne Bediüzzaman Said Nursi, ne Risale-i Nur ne de Nur talebelerinde aşırılık hiç bir zaman olmadı ve buna dair iddialar ispatlanamadı. Aksine her zaman bulundukları yerde "asayişi muhafaza" ettiler.

Yarınki mahkeme Türkçe Risale-i Nurları yasaklama kastıyla açılan mahkemeden ayrı. İki mahkemenin yargılaması ayrı şekilde devam ediyor.

Tataristan Nur talebeleri, mahkemeler için herkesten dua beklediklerini ifade ettiler.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum