Rusya Müslümanları: Nurculara operasyon yapan Putin'in hedefi Erdoğan!

Rusya Müslümanları: Nurculara operasyon yapan Putin'in hedefi Erdoğan!

Tataristan'da devam eden mahkemelerin ardından Moskova'da başlayan operasyonlar Rusya'daki Müslümanlar tarafından "Bu operasyonlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yapılıyor" yorumlarına neden oldu

İbrahim Doğru-RİSALEHABER

Rusya'da geçtiğimiz hafta Risale-i Nur okudukları için evleri güvenlik güçlerince basılan Risale-i Nur talebelerinden 6'sı tutuklandı.

Türkiye'de Doğu Perinçek'in gazetesi Aydınlık ve Odatv gibi ulusalcı yayınlarda "FETÖ'ye baskın" olarak verilen haberlerin gerçekle bir alakası yok.

Zira Rusya'da Fetullahçılık Türkiye'deki tanımı ile FETÖcülük suç değil. Aksine Nurculuk adı altında Risale-i Nur okuyanlar suçlu muamelesi görüyor. Buna rağmen Aydınlık ve Odatv, Türkiye'nin bu operasyonlara ses çıkarmamasını sağlamak için ısrarla FETÖ ifadesini kullanıyor.

RUSYA MÜSLÜMANLARI: PUTİN'İN HEDEFİ ERDOĞAN

Tataristan'da devam eden mahkemelerin ardından Moskova'da başlayan operasyonlar Rusya'daki Müslümanlar tarafından "Bu operasyonlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yapılıyor" yorumlarına neden oldu.

Rusya'da bağımsız İslami site olan golosislama.com'da yayınlanan bir yazıda "Ankara Rusya'daki İslamofobiyi ne zaman konuşacak" başlığı dikkat çekti.

Bediüzzaman Said Nursi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin yanyana kullanıldığı haberde "Erdoğan ile Putin arasındaki dostluk perdesinin arkasında birçok alanda şiddetli bir rekabet olduğu uzun zamandır biliniyor. Baskına uğrayanlar, tutuklananlar Erdoğan tarafından desteklenen Sungurcu grubuna mensup Nurcular. FETÖ'cüler değil" ifadesi dikkat çekti.

Bununla birlikte Rusya Müslümanları Putin'in, Nurculara operasyon yaparak Erdoğan'ı içeride zora sokmak istediğini belirtiyorlar.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum