Rusya, Kur’an kursundaki çocukları bombaladı

Rusya, Kur’an kursundaki çocukları bombaladı

Rusya, Suriye’de katliam yapmaya yeni yılın ilk dakikalarında da devam etti. Azez’de Kur’an kursunu hedef alan Rusya, Hama’da da mülteci kampını vurdu. Bütün gece devam eden saldırılarda 14’ü çocuk 25 sivil hayatını kaybetti.

IŞİD bahanesiyle Suriye'deki muhaliflerin bulunduğu bölgeleri bombalayan Rusya, 2016'nın ilk saatlerinde de katliamlarına devam etti. Doğu Guta, Şeyh Miskin, Halep, Hantuman, İdlip ve Lazkiye ile Türkmen Dağı'nda bir çok muhalif nokta, önceki gece Rus uçakları tarafından bombardımana tutuldu. Rusların bu bölgedeki saldırılarında Rusların hava saldırılarında aralarında 3'ü çocuk 8 sivil hayatını kaybetti. Azez'de de Kur'an kursunu hedef alan saldırılarda 10'dan fazla öğrenci hayatını kaybederken, çok sayıda öğrenci de yaralandı. Rus füzelerinin Lazkiye'deki saldırısının kurbanı ise 12 yaşındaki Muhammed adlı çocuk oldu. Muhammed, bombardımanda can verdi.

MÜLTECİ KAMPI HEDEF OLDU

Hama kırsalında Abidin Mülteci Kampı da Rus uçakları tarafından yeni yılda vurulan hedefler arasındaydı. Kampta kalan 16 mülteci bombardımanda hayatını kaybetti. Saldırıda 20'den fazla kişi de yaralandı. Türkmen Dağı, Ruslar tarafından vurulurken, 16 kilometre uzaklıktaki Şam, Lazkiye, Halep, Humus ve Tartus'ta rejime ait bölgelerde yeni yıl çılgınlığı yaşandı. Humus ve Lazkiye'de Rus askerleri için yeni yıl kutlaması düzenlendi.

PYD DE SALDIRIYOR

Bu arada Halep'in kuzeyinde Afrin merkezden Azez yönünde muhaliflere yönelik saldırı başlatan YPG, Tünned ve Şavarga köylerini ele geçirdi. YPG'nin ilerleyişi Azez ve Bab el Selam Sınır Kapısı'nı tehdit ediyor.


Yeni Şafak - Yılmaz Bilgen

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum