"Rusya, Kırım'da radar istasyonu kurmayı planlıyor" iddiası

"Rusya, Kırım'da radar istasyonu kurmayı planlıyor" iddiası

Kırım Yarımadası'na S-400 füze sistemi göndereceğini duyuran Rusya'nın, yarımadaya gelecek yıl da erken füze uyarı radar istasyonu kurmayı planladığı iddia ediliyor.

Rusya'nın Kırım Yarımadası'na S-400 füze sistemi göndereceğini açıklamasının ardından yeni bir iddia ortaya atıldı.

Rus haber ajansı Interfax'ın Kırım güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre Rusya, Kırım Yarımadası'na gelecek yıl yeni bir erken füze uyarı radar istasyonu kurmayı planlıyor.

Kaynağa göre, uzun mesafeden balistik ve seyir füzelerini takip edebilecek yeni radar istasyonu, Rusya'nın Karadeniz filosunun bulunduğu Sivastopol limanının yanına inşa edilecek.

Rusya ile Ukrayna arasında Azak Denizi'nde yaşanan gerilimin ardından Rusya Savunma Bakanlığı çarşamba günü, Kırım Yarımadası'na S-400 füze savunma sistemi konuşlandıracaklarını açıklamıştı.

Azak Denizi'nde ne oldu?

Rusya geçen hafta sonu, izinsiz olarak karasularına girmekle suçladığı Ukrayna gemilerine ateş açmış ve 3 Ukrayna gemisini alıkoymuştu. Kiev, 6 Ukraynalı askerin açılan ateş sonucu yaralandığını duyurmuştu.

Bunun üzerine Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyini acil toplamıştı. Olaylardan sonra Ukrayna Parlamentosu, ülkenin belli bölgelerinde sıkıyönetim ilanına dair kararı kabul etmişti. 

Kaynak: Reuters 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.