Rusya kendi uzay istasyonunu kurmayı planlıyor

Rusya kendi uzay istasyonunu kurmayı planlıyor

Rusya'nın roket ve uzay şirketi Energia Perşembe günü çok işlevli yeni bir uzay istasyonunun geliştirilmesi üzerinde çalıştığını duyurdu.

Energia'nın uçuş operasyonlarıyla roket ve uzay sistemlerinin test edilmesinden sorumlu genel tasarımcı başyardımcısı Vladimir Solovyov, Rusya'nın yörünge istasyonu insansız veya 2 ila 4 mürettebat kapasiteli 3 ila 7 modülden oluşacak, dedi.

Rusya Bilimler Akademisi'nin uzay konulu konferansında konuşan Solovyov, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) kimi bileşenlerinin zarar görmesi ve yenilenememesi nedeniyle uzun ömürlü olamayacak diye endişeli.

ISS Rusya bölümünün uçuş direktörlüğünü de yürüten Solovyov, istasyonun 2025 yılına kadar işlevini yitirebileceğini ve bakım maliyetinin 10-15 milyar rubleye (132-198 milyon ABD dolarına) ulaşabileceğini söyledi.
Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) da Perşembe günü yaptığı açıklamada, ISS'nin işlevsel ömrü konusunu NASA ile gelecek yılın başlarında görüşmeyi planladığını bildirdi.

Roscosmos'un basın açıklamasına göre, ISS'in ömrü büyük ölçüde modüllerin teknik durumuna ve ele alınması planlanan bazı siyasi konulara bağlı.

Açıklamada ajansın şu an, yeni ulusal uzay istasyonu tesisine ilişkin Energia tekliflerini beklediği, söz konusu önerilerin Roscosmos Bilimsel ve Teknik Konseyi tarafından incelendikten sonra hükümete gönderileceği kaydedildi. 

KAYNAK: XINHUA HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.