Rusya- İslam Dünyası Ekonomi Zirvesi başladı

Rusya- İslam Dünyası Ekonomi Zirvesi başladı

Rusya'ya bağlı Tataristan'ın başkenti Kazan'da Uluslararası Rusya-İslam Dünyası Ekonomi Zirvesi (Kazan Zirvesi) başladı. 3 gün sürecek zirvede 50 ülkeden 2 bin katılımcının yer alacağı belirtildi.

Tataristan Yatırım Geliştirme Ajansı Başkanı Taliya Minullina, bugün Kazan'da Uluslararası Rusya-İslam Dünyası Ekonomi Zirvesi'nin başladığını ve 3 gün sürecek zirvede 50 ülkeden 2 bin katılımcının yer alacağını belirtti.
Minullina "Bu yıl daha önceki yıllara kıyasla forumda iş kısmına odaklanmış durumdayız. Bu etkinliğin siyasi değil, girişimcilerin bir araya geldiği bir iş forumu özelliği taşımasını istiyoruz. Daha fazla bankerin katılımını bekliyoruz. Türkiye'den bankalar var. Pakistan, Sudan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden bankaların da katılması planlanıyor" dedi.
 
'EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ DE KATILIMCILAR ARASINDA'
 
Minullina, katılımcılar arasında İslam dünyası ülkelerinden büyükelçiler, bakanlar, maliye kuruluşlarının temsilcileri, milletvekilleri, yatırımcı ve iş adamlarının yer aldığını belirtti.
 
Minullina'ya göre, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov da ticari, ekonomik, bilimsel, toplumsal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığı zirveye katılacaklarını doğruladı.
 
Zirvenin ana teması ise modern uluslararası ekonomik ilişkiler çerçevesinde İslami yatırımlar olacak.
 
Zirvede sosyal girişimcilik, ekonomi, hayır faaliyetleri, kurumsal stratejiler, turizm ve İslami eğitim gibi konular ele alınacak. (sputnik)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.