Rusya ile 100 milyar dolarlık hedefe doğru yürüyoruz

Rusya ile 100 milyar dolarlık hedefe doğru yürüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile ticaret hacminde yüzde 15'lik bir artış söz konusu, hedef ticarette 100 milyar dolara yürümek." dedi.

Üst Düzey İşbirliği Konseyi Sekizinci Toplantısı'na katılmak için Rusya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Öncelikle, Sekizinci Üst Düzey Stratejik Toplantımız nedeniyle bugün burada bulunuyoruz. Birçok alanlarda gerek siyasi, gerek askeri, stratejik, ekonomik görüşmelerimiz olacak. Gerek ikili ilişkilerimiz, gerek bölgesel sorunlar noktasında yapacağımız görüşmelerde yoğun bir trafik olacak.

"Rusya ile Suriye'de atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor"

3 tane bugün aramızda anlaşma imzalanacak. Bunlarla birlikte geleceğe yönelik adımları atmış oluyoruz. Ticaret hacminde yüzde 15'lik bir artış söz konusu hedefimiz, daha önce belirlediğimiz 100 milyar dolarlık hedefe doğru yürümek. Doğal gaz akımı ile alakalı TürkAkım'da deniz kısmı bitmiş durumda. Aradaki adımlar da planlandığı gibi yürümekte. Hedefimiz aynı takvim içerisinde bitirmek.

Bir diğer çok önemli adım da şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı birlikte dayanışma halinde attığımız adımlardır. Özellikle Suriye'de attığımız, atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor. Bugünkü Üst Düzey İş Birliği Konseyi Sekizinci Toplantımızın bu bakımdan da büyük önem arz ettiğine inanıyorum.

Bakanlarımızın da birbirleriyle yapacağı görüşmeler önem ifade ediyor. Bunları da ayrıca değerlendirmek suretiyle Üst Düzey İş Birliği Konseyi Sekizinci Toplantısı'nı tamamlamış olacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir de Moskova'ya gitti.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.