Rusya 2 milyon doz korona virüs aşısı üretti

Rusya 2 milyon doz korona virüs aşısı üretti

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov şu ana kadar korona virüse karşı 2 milyon doz Sputnik V aşısı üretildiğini ve yeni yıla kadar aşıların tüm bölgelere dağıtılacağını açıkladı.

Rusya'nın korona virüse karşı geliştirdiği Sputnik V aşısı ülkede halka uygulanmaya devam ederken, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov şu ana kadar 2 milyon doz aşı üretildiğini açıkladı. Yeni yıla kadar 1 milyon doz aşının da tüm bölgelere sevkinin gerçekleşeceğini ifade eden Manturov, “Şu ana kadar 2 milyon doz aşı üretildi. Birinci ve ikinci bileşen olan bu aşıların 1 milyondan fazlası dolaşıma girecek” dedi. Manturov ayrıca üretilen aşıların yurtiçi ve yurtdışına sevkiyatın hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini söyledi.

Afrika ülkesi Gine, Rus Sputnik V aşılarının denenmesi için 60 doz aşı aldı. Bolivya ise Rusya tarafı ile anlaştığını duyururken, 5 milyon 200 bin doz aşı siparişi verildiğini açıkladı. Bu aşıların 1 milyon 700 binlik kısmının Mart ayına kadar Rusya'dan Bolivya'ya sevk edileceği duyuruldu.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.