'Ruhban okulu açılsın, Ayasofya açılmasın' dedi

'Ruhban okulu açılsın, Ayasofya açılmasın' dedi

Alman Yeşiller Eşbaşkanı Özdemir'in özgürlük çelişkisi

Risale Haber-Haber Merkezi

Alman Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir özgürlükler konusunda çelişkiye düştü. Özdemir, Ruhban Okulunun açılmasını isterken Ayasofya'nın açılmasına karşı çıktı.

Başkent Berlin’de “Duvarları Yıkmak” sloganıyla düzenlenen ve Türkiye’deki dini özgürlükleri konu alan konferansta konuşan Ayasofya’nın ibadete açılması aleyhinde ifadeler kullanıldı.

Amerika Ekümenik Patrikhaneliği ile Avrupa Birliği Ekümenik Patrikhaneliği’nin işbirliği ile Başkent Berlin’de “Duvarları Yıkmak” sloganıyla düzenlenen ve Türkiye’deki dini özgürlükleri konu alan konferansta konuşan Özdemir Ayasofya söyleminden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert dille eleştirdi.

ABD, Avrupa ve Türkiye’den çok sayıda din adamı ve entelektüelin katıldığı konferansta konuşan Özdemir, “Bir konuda sıkışan Başbakan başka bir alanda çıkış arıyor. Türkiye’de cami eksikliği mi var? Eğer orası ibadete açılacaksa Hıristiyanlar için de, yani herkes için açılabilir. Yoksa bu Hıristiyanları aşağılamak, defolun gidin demek olur” şeklinde konuştu.

Yeni bir zihniyetten bahseden başbakanın şimdi de kendisinin eski zihniyetin en iyi temsilcisi olduğunu ileri süren Özdemir, Türkiye’nin Rum kökenli vatandaşlarının sorunlarını çözmesini ve Heybeliada Ruhban Okulu’nun da açılmasını istedi.

AYASOFYA İLE İLGİLİ EN GENİŞ ARŞİV. KİM, NE DEDİ? TIKLAYINIZ