Ruandalı ayrılıkçıların elindeki bölge ele geçirildi

Ruandalı ayrılıkçıların elindeki bölge ele geçirildi

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ordunun, Ruandalı ayrılıkçıların elindeki bir bölgenin kontrolünü ele geçirdiği belirtildi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki ayrılıkçılara karşı başlatılan Sokola 1 operasyonlarını yürüten ordu sözcüsü Yüzbaşı Mak Hazukay, Demokratik Kongo Silahlı Güçleri (FARDC) ile Ruanda'nın Kurtuluşu Demokratik Güçleri'ne (FDLR) bağlı Ruandalı ayrılıkçılar arasında şiddetli bir çatışma çıktığını belirterek, çatışma sonucunda askerlerin ayrılıkçıların elindeki Mbwavinyo bölgesinin kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı.

Çatışma sırasında ölü veya yaralının olup olmadığına ilişkin bilgi vermeyen Hazukay, FDLR'nin kalesi olarak sayılan Mbwavinyo ile birlikte hafta sonundan bu yana ayrılıkçıların elinden alınan bölge sayısının 5'e çıktığını ifade etti.

Öte yandan askeri yetkililerden General Leon Mushale, FARDC'nin 2015 yılında binden fazla Ruandalı ayrılıkçıyı etkisiz hale getirdiğini bildirdi.

FDLR'nin Kuzey Kivu eyaletindeki Miriki'ye düzenlediği ve 18 kişinin öldüğü saldırıdan sonra ayrılıkçıların faaliyet gösterdiği ülkenin doğusundaki Lubero bölgesinde hafta sonu ayrılıkçılara yönelik operasyon başlatılmıştı.

Ruanda'da 1994 yılında yaklaşık 800 bin Tutsinin ölümüne neden olan soykırımdan sonra ülkeden kaçan FDLR ayrılıkçıları, Demokratik Kongo'nun Ruanda sınırında sivillere yönelik saldırılar düzenliyor.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.