RTÜK'ten İslam'ı aşağılayan programlara ceza

RTÜK'ten İslam'ı aşağılayan programlara ceza

RTÜK, dini inançları ve milleti aşağılayan ifadelere programlarında yer verdiği için Ulusal 1 ve RS FM'e idari para cezası uyguladı.

RTÜK'ün dün gerçekleştirilen toplantısında, anayasal bir hak olan inanç özgürlüğüne karşı yayın yapan kanallar, bölücü ifadelere programında yer verenler, sağlık çalışanlarına şiddet içeriği olan diziler mercek altına alındı.

Üst Kurul, Ulusal 1 kanalında yayınlanan 206766isimli tartışma programında, programın sunucusu Gülgün Feyman ve konukların kullandığı "Bunlar, camilerden başlayarak halkı, çocukları dini eğitime sokarak kul yetiştirmeye çalışıyorlar, teknolojiyi safsata bilimiyle mi üretecekler, din bilgisiyle mi üretecekler?" ifadelerini eleştiri sınırları ötesinde İslam'ı aşağılayan, inanan insanları küçük düşüren, toplumda ayrımcılık yaratan sözler olarak değerlendirerek, Ulusal 1 kanalına idari para cezası uyguladı.

İSLAM'A HAKARETE YÖNELİK YAYINLAR

RTÜK, RS FM İstanbul radyosunda, program esnasında sunucunun "2019 bütçesinde 5 fen lisesi, 151 Anadolu lisesi, 160 küsur da imam hatip lisesi yapılması için planlama var" sözlerine karşılık, program konuğu Prof. Dr. Celal Şengör'ün "Efendim bakın bunu yapan millet deprem tarafından ezilmeye müstahak" ifadelerini yasaya aykırı buldu.

Üst Kurul, bahsi geçen ifadelerin insan onurunu ayaklar altına aldığını değerlendirerek, bu sözleri yayınlayan RS FM'e idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum