Rotalarını 'Google'a sordular

Rotalarını 'Google'a sordular

Ülkelerinden ayrılarak "yeni hayat" umuduyla yollara düşen binlerce kaçak göçmen, rotalarını arama motoru Google'a sorarak çizdi.

Ülkelerinden çeşitli sorunlar nedeniyle ayrılarak "yeni hayat" umuduyla yollara düşen binlerce sığınmacı, rotalarını arama motoru Google'a sorarak belirledi.

Google'ın servislerinden Google Trend, "Yılın arama trendleri" adı altında yıl boyunca en çok aranan konular ve konu hakkındaki soru içeriklerine dair bir liste yayımladı.

Buna göre, "umut yolcuları"nı oluşturanlar arasında başı çeken Suriyeli ve Iraklılar, ülkelerindeki çeşitli lokasyonlardan girdikleri Google'dan, yasa dışı yoldan geçiş yapılacak bölgelere ilişkin araştırmalar yaptı.

"Bir insanlık felaketi: Göçmen sorunu" başlığıyla tasnif edilen "Yılın arama trendleri" sayfasında, Suriye ve Irak'ta yaşayanlar tarafından, "Türkiye-Yunanistan arası kaç kilometre?", "Ege Denizi nerede?", "Sığınma hakkı için Yunanistan'a mesafe ne olmalı?", "İzmir'de hava durumu nasıl?" ve "Bugün Ege Denizi'nde dalga boyu kaç metre?" gibi sorulara yanıt arandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.