Roma ve Milona'da arabalarıntrafiğe çıkışı sınırlandı

Roma ve Milona'da arabalarıntrafiğe çıkışı sınırlandı

İtalya’da son günlerde artan hava kirliliğine karşı Roma ve Milano gibi büyük kentlerde gelecek hafta iki gün boyunca trafiğe çıkışa sınırlandırma getirildi.

  
Yetkililer, yüksek basıncın etkisindeki İtalya'da uzun süre yağış olmaması sonucu şehirlerde hava kirliliğinin artması üzerine önlem aldı.

Modanın başşehiri olarak bilinen Milano, son yılların en kurak kış mevsimini geçiriyor. 40 gündür yağış almayan şehirte hava kirliliği hissedilir derecede artınca şehirte bazı araçlara 28-29 Aralık tarihlerinde 10.00 ile 16.00 saatleri arasında trafiğe çıkma yasağını getirdi.

Belediye, yasağa karşı toplu taşıma kullanımını arttırmak için bugünden yılbaşına kadar geçerli olacak 20 avro ile sınırsız şekilde toplu taşıma imkanı sağlayacak “Green Pass” adlı uygulamayı hayata geçirdi.

Milano’daki benzer bir karar da dün başşehir Roma’da alındı. Roma Belediyesi Olağanüstü Komiseri Francesco Paolo Tronca, Milano’daki gibi yeşil bölge ilan edilen yerlere lpg, hibrid olmayan araçların girmemesine yönelik kararname çıkarttı.

şehir yönetimi aynı zamanda, trafiğin sınırlandırılacağı 28 ve 29 Aralık günlerinde toplu taşımayı teşvik etmek için bütün gün metro, tramvay ve otobüslerden yararlanmaya yönelik 1,5 avroluk tek bir “eco bilet” uygulamasını başlatacak.

Bu arada, Roma şehir yönetiminin trafiğin tümden durdurulmasını da değerlendirdiği belirtildi. 

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.