Rohingya Müslümanları'na ait 24 ceset daha bulundu

Rohingya Müslümanları'na ait 24 ceset daha bulundu

Malezya'nın Tayland sınırında insan tacirlerinin kurbanı oldukları tahmin edilen 24 Rohingya Müslümanı'nın daha cesedi bulundu.

Kısa bir süre önce büyük bir toplu mezar bulunan bölgenin yakınlarındaki Bukit Wang Burma kasabasında 19 mezardan 24 kişiye ait ceset kalıntılarının çıkarıldığı belirtildi. 

Yetkililer, bölgede etkili olan şiddetli yağışların da yardımıyla oldukça sığ olan mezarlardan çıkarılan kalıntıların otopsi yapılmak üzere morglara gönderildiğini kaydetti. Rohingya ve Bangladeşli Müslümanlar oldukları tahmin edilen kurbanların yetersiz beslenme ya da kötü muamele sonucu öldüğünden şüpheleniliyor. 

Geçtiğimiz haziranda sınırdaki Padang Besar kasabasında ortaya çıkarılan mezarlarda, insan kaçakçılarının kurbanı olduğu düşünülen Arakanlı Müslümanlar ve Bangladeşlilere ait 106 kişinin cesedi bulunmuştu. 

Mayıs ayında ise Tayland'ın güneyindeki Songkhla eyaletinde insan tacirleri tarafından kurulan gizli kamplarda Arakanlı Müslümanlara ait 32 ceset bulunmuştu. Endonezya veya Malezya'ya kaçmaya çalışırken pek çok Rohingyalı insan tacirlerinin eline düşüyor

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.