Robotlar yüzünden iş bulmak imkansızlaşacak!

Robotlar yüzünden iş bulmak imkansızlaşacak!

Gelişen teknolojiyle birlikte günden güne daha gelişmiş yapıya sahip olan robotlar, gelecek senelerde bütün iş sektörlerinde varlıklarını sürdürecek ve iş bulmak imkansız hale gelecek.

Çağımızın en büyük sorunlarından birisi gezegenimizin nüfusunun sürekli artması. Bu artış, günden güne artan nüfusla çok daha hızlı bir hale geliyor ve yüksek nüfus, oluşan göçler ve düzensiz büyümelerle birlikte gelişen şehirleri kalabalık hale getiriyor. Günden güne çoğalan nüfusla birlikte artan işsizlik sorunu, Bank of America'nın yayınladığı rapora göre teknoloji ilerledikçe tüm dünya çapında artacak.

Raporu hazırlayan çalışan Merrill Lynch, bu raporun ilerleyen teknolojiyle birlikte neredeyse her alanda kullanılacak olan robotlardan dolayı bu kadar umutsuz olduğunu söyledi. Her türlü sektörde çalışması için uyarlanabilecek olan bu cihazlar, dünya çapında tüm ülkelerin işsizlik oranları %90-95'e ulaşıncaya kadar işimizi almaya devam edecekler. Bu noktadan sonra sadece yönetim kurulu üyeleri veya robotların bakımıyla ilgilenen kişiler gibi insanların mesleklerine devam edebileceklerini raporunda belirten Merrill, tarihin hiçbir döneminde tam olarak çözülememiş işsizlik sorununun tavan yapacağını bildirdi. Şimdiden robotlar, sadece Amerika'daki işçilerin %47'sinin yerini almış durumdalar. İlerleyen senelerde bu oranın nasıl bir artış sergileyeceğini yaşayarak göreceğiz.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum