Robotlar bile dinsiz kalamayacak!

Robotlar bile dinsiz kalamayacak!

Bilim insanları, birkaç yıl içinde hayattaki rollerinin büyük ölçüde artacağı ve insan içine karışacakları tahmin edilen yapay zeka sahibi robotların ‘Dini inancı olacak mı?’ sorusunu tartışmaya başladı

Haber sitesi Dailydot’a konuşan Mormon Transhumanist Birliği başkanı Lincoln Canon, bilgisayar biliminde ‘kanun’ların olmadığını ve bu yüzden bir yazılımın dine inanmasının imkansız olmadığını belirtti.

Canon, “Tabii ki din karşıtı kesimden gelenler, din ve makine zekası arasında bir uyuşmazlık olacağını hayal etmek isteyebilir” şeklinde konuştu.

Etik ve Gelişen Teknolojiler Enstitüsü’ne bağlı bilim adamı John Messerly, yapay zekanın herhangi bir şeye inanması için programlanabileceğini söylüyor. Messerly, dine inanan bir yapay zeka’nın ‘en iyi ve en merhametli’ ya da ‘en kötü ve zulmedici’ olacağını tahmin ediyor.

ABD’nin Florida eyaletindeki Presbiteryan Kilisesi’nin papazı doktor Christopher Benek ise dinin yapay zekaların insanlarla bir arada yaşamasına yardımcı olabileceğine inandığını ve yapay zekanın, yoksulluk, savaş, açlık ve hastalıkların kökünü kurutma konusunda insanların tersine başarılı olabileceğini söylüyor. Ancak yapay zekalı robotlar dine inanırsa bunun dünyada halihazırda olan sorunları artırabileceğinden de endişe duyuluyor.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum