Rize Müftüsü: Kutlu Doğum'u 24 STK ile birlikte kutlayacağız

Rize Müftüsü: Kutlu Doğum'u 24 STK ile birlikte kutlayacağız

Rize Müftüsü İlyas Serenli, dünyada bu kadar taraftarı olan bir dinin Peygamberi Hz. Muhammed(sav)'nin doğumunun en güzel şekilde anılması gerektiğini söyledi.

İlyas Serenli, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde, sivil toplum örgütü temsilcileri ile düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı'nın, Hz. Muhammed (sav)'in doğum yıl dönümünü farklı bir üslupla 1989 yılından itibaren kutlamaya başladığını belirtti.

    Önceleri sadece İstanbul ve Ankara'da düzenlenen anma programlarının vatandaşların isteği üzerine yurt geneline yayıldığını anlatan Serenli, ''Bugün dünyada Müslümanların sayısı 2 milyara yaklaşmıştır. Dünyada bu kadar taraftarı olan bir dinin Peygamberi Hz. Muhammed(sav)'nin uygun şekilde anılması gerektiği inancındayız.'' dedi.
    Bir hafta boyunca Hz. Muhammed(sav)'in seçkin ilim adamlarınca çeşitli yönleriyle anlatılacağını ifade eden Serenli, şunları söyledi: ''Başkanlığımız bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana başlığını 'Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi' olarak belirlemiştir. Bu vesileyle Peygamberimiz(sav)'in örnekliğinde toplumca muhtaç olduğumuz fiili bir merhamet seferberliği hedeflenmektedir. Bu kapsamda Rize'de de etkinliklere yarın esnaf ve vatandaşlara gül dağıtımı ile başlayacağız. Çocuklara yönelik Peygamberimiz(sav)'in hayatının anlatılacağı tiyatro gösterisi sunulacak. Bunun dışında da pek çok etkinlik düzenlenecek. Ayrıca TÜMSİAD Rize Şubesi de ilimizdeki 50 yetim çocuğu giydirecek.''
    Serenli, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini ildeki 24 sivil toplum örgütü ile birlikte yapacaklarını kaydetti.
Stargündem