Riskli bina için Kamu Denetçiliği Kurumu devreye girdi

Riskli bina için Kamu Denetçiliği Kurumu devreye girdi

Bir vatandaş, Afyonkarahisar'da riskli bir bina hakkında verilen yıkım kararının uygulanması için Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.

Kamu Denetçiliği Kurumu, bir vatandaşın, Afyonkarahisar'da riskli bir bina hakkında verilen yıkım kararının uygulanmasına yönelik başvurusunu değerlendirdi ve yıkımın gerçekleşmesi için belediyeye tavsiye kararında bulundu. Belediye, yapının tahliyesini engelleyenler/gerçekleştirmeyenler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Bir vatandaş, Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurarak, Afyonkarahisar'ın Marulcu Mahallesi'nde "riskli bina" olarak tespit edilen bina hakkında verilen yıkım kararının uygulanmasını istedi.

Kamu Denetçiliği Kurumu da bu başvuruyu inceleyerek ilgili kanun ve yönetmelikle öngörülen hukuki sürecin tamamlandığını, mevzuatta öngörülen sürecin tamamlanmasına rağmen yıkımın gerçekleştirilmediğini tespit etti.

Bunun hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu sonucuna varan kurum, riskli binanın yıkım kararının uygulanması için Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına; belediyenin yıkımı gerçekleştirememesi durumunda bunun yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tavsiyede bulunmaya karar verdi.

AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş, Afyonkarahisar Belediyesinden riskli yapı vasfındaki binanın kullanılmasının uygun olmadığı, can ve mal güvenliği açısından tahliye işleminin gerçekleştirilebilmesi için ivedilikle aboneliklerin iptal edilerek doğalgazın kesilmesi yönünde yapılan bilgilendirme üzerine, bina sakinlerine aboneliklerin sonlandırılacağına ilişkin tebligat yaparak, 9 Temmuz 2018'de abonelikleri sonlandırdı, doğalgaz tesis ve ekipmanlar söküldü.

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, kuruma gönderdiği 6 Ağustos 2018 tarihli cevap yazısında, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un uygulama yönetmeliğinin 8. maddesinin 4. fıkrası uyarınca; yapının tahliyesini engelleyenler/gerçekleştirmeyenler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.