Risalet halkasının son gülünün kutlu doğumu

Risalet halkasının son gülünün kutlu doğumu

Hakkari Özgür Yaşam Derneği, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir program düzenledi.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen program, Rıdvan Anıt tarafından okunan Kur’an tilavetiyle başladı. Özgür Yaşam Derneği Başkanı Şanser Kutluk yaptığı konuşmada, "Bizler yeryüzüne, insanlığa rahmet, özgürlük, sevgi adalet, erdem, insanca yaşamak için olması gereken tüm güzellileri örneklemek için gönderilen ve bu örnekliği tüm yönleri ile örnekleyen son peygamberin çağlar ötesi yürek sevdalıları olarak bir araya gelmiş bulunmaktayız. Risalet halkasının son gülü olan kutlu peygamberin kutlu doğumu karanlığa yönelen insanlığın yönünü ve yüzünü tekrardan ilahi ışığa ve ilahi kurtuluşa yönlendirmiştir. Bizler de bu yönelişin yolcuları, bu yönelişin güç katanı olma çabasındayız." dedi.
    Konuşmacı olarak katılan Haşim Doğan, "Bu coğrafyada yaşanan acı ve sıkıntıların son bulmalı. İnsanca hak ve adalet içinde, huzur ve mutluluk içinde yaşamak hepimizin hakkıdır. Barış ve birlikte yaşam için tahammül kültürünü yaşamın orta yerine koyarak benimseyebilmeliyiz." ifadelerini kullandı.
    Konser için İstanbul’dan gelen ilahi sanatçısı Muzaffer Gürler, Kürtçe ilahiler okudu. Kutluma etkinliği kapanış duasıyla son buldu.
Stargündem