Risale-i Nur'un sadeleştirilmesini Cumhurbaşkanına şikayet etti

Risale-i Nur'un sadeleştirilmesini Cumhurbaşkanına şikayet etti

Eyüp Ekmekçi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup gönderdi

Abdurrahman İraz'ın haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden Zübeyir Gündüzalp ağabey ile birlikte yıllarca hizmetlerde bulunan Eyüp Ekmekçi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup gönderdi.

Ekmekçi son günlerde yaşanan hadiselerin temelinde Risale-i Nur’un sadeleştirilmesi bulunduğunu belirtti. Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi’nin Risale-i Nurda “her hadisede iki sebep vardır. Biri zahiri diğeri hakiki” dediğini hatırlatan Ekmekçi,  son hadisedeki hakiki sebebin “Risale-i Nur gibi Kur’an semasından nüzul eden yani Kur’anın mucizelik sırrına dayanan ve ehl-i İslam ve insaniyete rahmet semasının azim bir inayet ve merhamet tecellisi olan Risale-i Nurun tahrif edilmeye yeltenilmesi” olduğunu belirtti.

Ekmekçi, “İtap ve gazab-ı İlahiyeyi celp edecek bir teşebbüstür. Merhum Mustafa Sungur Ağabey ve diğer varisi mutlak ve varis nur erkanları bir ikaz mektubu gönderdiler. Muhatap olmamayı tercih etti” dedi.

Yapılan ikazların nereden çıkacağını merak ettiğini ifade eden Ekmekçi, “İşin içinde bir büyük fitne daha varmış ki İslam devletimiz içinde bir sinsi yapılanma hali bu bela vesilesiyle ortaya çıktı. Evvelki kabahatin cezası tahrifat devam ettikçe devam edecektir. Müslüman devletimiz ve hükümetimiz içindeki sinsi yapılanma için de başta Üstadımızın himmet ve dualarıyla Rabb-ı Rahim ve Hakîmimiz sizlere yardım etsin diye dua ediyoruz. Devletimizin en nazik şartları içinde düşmanları sevindirecek bu sinsi taarruz itibariyle o taife içinde bulunup Risale-i Nuru samimi okuyan kardeşlerimizin hidayet ve teyakkuzlarına dua eder her nasılsa o camia içinde görünen harici sinsi düşmanların ve bir kısım meczubların şerrinden millet ve memleketimizin selametini ve tahakkuk etmekte olan maddi ve manevi saadetine zarar vermemesini ve umumen mağfiretimizi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
40 Yorum
Risale-i Nur'u Sadeleştirme Tartışması