Risale-i Nur'un Barla dostları

Risale-i Nur'un Barla dostları

Ahmed Özer, Barla’yı, bir dönem Anadolu’nun ücra bir köyünde, çam dağlarında, kök salıp gelişen bir “hizmet”i, Risale-i Nur’a yansıyan yönleriyle ele alıyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Kitap Ahmed Özer’in, Üstad Bediüzzaman’ın arkadaşlarını ele aldığı Kırklar Serisi’nin dokuzuncusu olarak Işık Yayınları tarafından yayımlandı.

Barla, bilineceği üzere Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatında önemli yeri olan bir beldedir. Bediüzzaman’ın sürgün olarak gittiği bu belde, o zamanın şartlarında, kuş uçmaz kervan geçmez, ulaşılması oldukça zor ve pek fazla insanın da yaşamadığı bir yerdir.

Bediüzzaman’ı unutturma ve insanlardan tecrid etme düşüncesiyle seçildiği düşünülen Barla’da Üstad’ın çevresinde, ışığın etrafındaki kelebekler misali bir avuç insan toplanır. Üstad’ın “Barla Sıddıkları” olarak nitelendirdiği bu insanlar “Nur’un ilk ağabeyleri” olarak kabul edilir.

Ahmed Özer, Barla’yı, bir dönem Anadolu’nun ücra bir köyünde, çam dağlarında, kök salıp gelişen bir “hizmet”i, Risale-i Nur’a yansıyan yönleriyle ele alıyor “Barla Dostları”nda.

Kitaba ulaşmak için TIKLAYINIZ