Risale-i Nur'u imha mı ettiler? Kaymakamlıktan resmi açıklama

Risale-i Nur'u imha mı ettiler? Kaymakamlıktan resmi açıklama

İnfial meydana getiren tutanak üzerine Kaymakamlık resmi bir açıklama yayınladı

Risale Haber-Haber Merkezi

Önceki gün sosyal medya plaformlarında dolaşan resmi bir tutanak gündeme bomba gibi düştü. Üç memurun imzaladığı tutanakta Diyanet yayınlarından iki kitap ile Risale-i Nur kitaplarının imha edildiği belirtiliyordu:

"11.01.2019 tarihinde Kaymakamlığa ait ve 4. katta bulunan mescitte Risale-i Nur Külliyatından 11 adet ve Diyanet İşleri başkanlığı yayınlarından iki adet kitap toplatılmış olup imha edilmiştir."

tutanak.jpg

İnfial meydana getiren tutanak üzerine Diyarbakır Çermik Kaymakamlığı resmi bir açıklama yayınladı. Açıklamada tutanağın varlığı doğrulandı ancak "yanlış tutulduğu" belirtildi. İlgili personelin uyarıldığının yer aldığı açıklamada Risale-i Nur kitaplarının kaymakamlıktan alınarak halk kütüphanesine teslim edildiğine yer verildi.

Risale-i Nur Külliyatı yasak değil ilmi eser

Çermik Kaymakamı Nazlı Demir tarafından yapılan aynen şöyle:

Bazı sosyal medya sayfalarında Risale-i Nur Külliyatına ait eserlerin imha edildiği yönünde çıkan asılsız haberlerle ilgili olarak açıklama yapılma gereği duyulmuştur.
 
Yasaklı yayınların tespitine yönelik yapılan bir çalışmada Hükümet Konağı mescidinde bulunan kitaplara yönelik de çalışma yapılmış, burada Risale-i Nur Külliyatına ait eserlerin bulunduğu öğrenilince bu eserlerin ilmi eserler olduğu, yasaklı yayın olmadığı, kütüphaneye koyularak daha fazla insanın yararlanması yönünde bir karar alınmış bir tutanakla tespitinin yapılıp Kaymakamlığımız tarafından Halk Kütüphanesi yararına kurumlar arası işbirliği ve dayanışmayı geliştirmek adına başlatılan Kitap Kampanyasında Halk Kütüphanesine teslim edilmek üzere muhafaza altına alınmıştır.

cermik_kaymakamlik_aciklama.jpg

Tutanak düzeltildi, personel özellikle uyarıldı

"Daha sonra bahsi geçen tutanağın yanlış tutulduğu öğrenildiğinde duruma tarafımdan müdahale edilmiş ve tutanak düzeltilerek ilgili personel uyarılmıştır. İddia edildiği üzere imha söz konusu değildir. Bu konuda personel özellikle uyarılmış ancak sehven yapılan bir hatadan dolayı konu farklı boyutlara çekilmiştir.

Risale-i Nur Külliyatı toplumumuz tarafından da itibar edilen önemli bir eser olup bu tarz yanlış anlaşılmalara itibar edilmemesini belirtir saygılarımı sunarım.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
29 Yorum