Risale-i Nur'da dikkat dağınıklığı konusu var mı?

Risale-i Nur'da dikkat dağınıklığı konusu var mı?

Birçok kişinin müzdarip olduğu dikkat dağınıklığı konusunda birkaç tavsiyemiz olacak

Risale-i Nur’da direkt "dikkat dağınıklığı" ile alakalı bir bölüm yoktur. Konu hakkındaki bölümleri işin uzmanı olanlar belki Risale-i Nurlardan çıkarabilirler.

Bizim bu noktada birkaç tavsiyemiz olacak.

1. Her zaman def’-i şer, celb-i nef’a racihtir. Önce şerleri def edip dikkatinizi dağıtacak şeyleri tespit ederek onlardan uzak durmalısınız. TV, internet, yanlış arkadaş çevresi, siyasi-afaki meselelerle ziyade meşgul olma, genel kültür adına boş bilgilerle zihni bulandırma bunlardan birkaçı.

2. Bir işi tamamlamadan diğerine geçmeyin. Örneğin elinizdeki bir kitabı sonuna kadar sebat edip bitirin. Sonra diğer kitabı okumaya koyulun.

3. Dikkat dağınıklığının beraberinde odaklanma sorunu vardır. Bir konuyla meşgul olurken, başka konulara ilgi kayar. Bu sebeple sadece bir mesele üzerinde yoğunlaşmaya çalışın. Başarıya giden yol odaklanmaktan geçer.

4. Hayatımızdaki, çalışmamızdaki meseleleri önem sırasına koyup sadece onunla meşgul olmak, bizi başarıya götürecektir.

5. Çalışmalarınızı ve yaşamınızı plan-program dâhilinde yapın. Gelişigüzel olan bir hayatta dağınıklık daha ziyade olur.

6. Zihninizin odak noktasına ilgilendiğiniz şeyi yerleştirip, başka şeylerin onun yerine geçmesine müsaade etmeyin. Sizi amacınızdan uzaklaştırmak isteyen farklı düşüncelere “Hayır!..” demesini bilin...

Sorularla Risale

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum