Risale-i Nur'da aile hayatını kitaplaştırdı

Risale-i Nur'da aile hayatını kitaplaştırdı

Muhammed Numan, Bediüzzaman Said Nursi'nin aile hayatına yönelik Risale-i Nur'da yer alan eserlerini, bir araya getirerek, ailenin önemine ve Üstad'ın çözüm önerilerine dikkat çekmek istedi.

RisaleHaber - Haber Merkezi

Muhammed Numan, 23 yaşında, yüksek okul mezunu bir genç. Yazmayı ve araştırmayı seviyor. Medyada çıkan bir istatistik haberi onu çok etkilemiş. Çalışmalarının çıkış noktasına değinerek;  "2009 istatistiklerine göre günde ortalama olarak 900 aile boşandı. Bu rakam yıllık olarak 328.500 aile yapıyor ve korkunç bir tabloyu göz önüne seriyor. Biz de bu durumu Kuran-ı Kerim, Hadisler ve Risale-i Nur açısından ele almak için çalışmaya niyet ettik ve inşallah muvaffak olduk" diyor. Piyasada 'Namaz Risalesi' gibi Risale-i Nur'dan derleme eserlerin olmasına rağmen aileye yönelik bir eser olmaması Numan'ı bu alana yöneltmiş.

Çalışma esnasında Bediüzzaman Said Nursi'nin talebesi ve İhlâs Nur Neşriyat'ın mutasarrıfı Said Özdemir Ağabey’e bu konuyu açmış ve izin istemiş. Said Özdemir Ağabey: "Risale-i Nur'lar kardeş gibidir. Birbirinden ayırmamak lazım" demesine rağmen, aile hayatının günümüzdeki vahim durumuna işaret eden Muhammed Numan'a 'mecmua şeklinde' yayınlayabileceği konusunda destek vermiş.

Çalışmanın başlangıcı ve kitabın adına da ilham olan parça Lem'alar kitabından "Bu sene inzivada iken ve hayat-ı içtimaiyeden çekildiğim halde bazı Nurcu kardeşlerimin ve hemşirelerimin hatırları için dünyaya baktım. Benimle görüşen ekseri dostlardan, kendi ailevî hayatlarından şekvalar işittim. "Eyvah!" dedim. İnsanın hususan müslümanın tahassüngâhı ve bir nevi cenneti ve küçük bir dünyası aile hayatıdır..." kısmı olmuş. 

Hanımlar Rehberi, Çocuk Taziyenamesi, Gençlik Rehberi gibi eserlerden bölümler, lahika mektupları gibi Risale-i Nur'dan aile ve aile hayatına ilişkin birçok parçanın yer aldığı cep boy kitap, 'Müslüman’ın Dünya Cenneti - Aile Hayatı' adı ile Barla Pazarı Yayınları tarafından neşredilmiş. Basılan ilk 1000 kitap yoğun ilgi görmüş ve kısa zamanda büyük bir kısmı tükenmiş. Numan, şimdi ikinci baskının hazırlıkları devam ettiğini belirtiyor.

muslumanin_dunya_cenneti_k.jpg

"Müslüman’ın Dünya Cenneti" 3 kitaptan oluşacak bir seri şeklinde planlanmış. Seriyi oluşturacak diğer kitaplar ise  'Kuran-ı Kerim'de Aile Hayatı' ve 'Hadislerde Aile Hayatı' şeklinde olacak.

Kitap yayınlandıktan sonra okuyan birçok kişi memnun olmuş ve böyle bir çalışmanın gerekli olduğu konusunda Numan'a destek vermişler, elbette eleştirenler de olmuş.

Düğünlerde ve Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında farklı illerde kitabın birçok kişiye ulaşması sağlanmış. Muhammed Numan, "Bir ailenin bile hayatına katkıda bulunsa, bizim için medarı iftihardır, çalışma amacına ulaşmıştır" diyor.

Barla Pazarı Yayınları’nın daha çok bölgesel olması, kitabın ulaşabileceği insan sayısını sınırlayabiliyor. Muhammed Numan, daha büyük yayınevleriyle temas kurmuş, ancak şu ana kadar olumlu bir sonuç alamamış; "İnşallah ilerde daha geniş kitlelere ulaşabilecek bir yayınevinden çıkartırız" duasını yineliyor. 

Risale-i Nur'un kerameti

Böyle bir çalışmaya katkıda bulunmanın kendisi için bir mutluluk olduğunu ifade eden Numan, yayın sürecinde yaşadığı bir olaya değiniyor. 
Kitabın matbaadaki baskısının tamamlanmasından sonra harmanlaması amacıyla sayfaların karşılıklı iki sıra halinde dizildiği bir masa bahçeye çıkarılır. Aniden bastıran yağmurla birlikte çatıdan akan sular sayfalar arasındaki 20 cm'lik boşluğa akmasına rağmen hiç bir sayfa ıslanmaz ve zarar görmez.
Bu durumu “Risale-i Nur'un bir kerameti” olarak ifade eden Muhammed Numan, çalışmalarında muvaffak olabilmek için dua bekliyor.

Muhammed Numan Kimdir?

1987 Yılında Yozgatta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Yozgat'ta, Yüksek öğrenimini Selçuk üniversitesi ve sonrasında Çalışma ekonomisi bölümünde tamamlayan Muhammed Numan, yayın çalışmalarına devam etmektedir.

Yayın Çalışmaları:

Risale-i Nur Konu Fihristi Sözler Neşriyat (Yayınlandı)
Müslümanın Dünya Cenneti Barla Pazarı Yayınları (Yayınlandı)
Risale-i Nur Konu Fihristi  İhlâs Nur Neşriyat (Bekliyor)
Hazır veya hazırlığı devam eden çalışmaları:
Efendimizin dilinden organik beslenme ve tedavi
Küresel Ekonomik Krize Risale-i Nur açısından çözümler
Risale-i Nur'da tesanüd
Milletin zaafı diyanettir.
Risale-i Nur Külliyatından Kitap Kitap vecizeler

“Müslüman’ın Dünya Cenneti - Aile Hayatı”  kitabını okumak isteyenler 0 246 212 10 46 nolu telefondan sipariş verebilirler.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.