Risale-i Nur talebeleri Çamdağı 3. Muhabbet Buluşması'nda bir araya geldi

Risale-i Nur talebeleri Çamdağı 3. Muhabbet Buluşması'nda bir araya geldi

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği ve iki yıldır gerçekleşen Muhabbet Buluşmasının üçüncüsü Barla’da Türkiye’nin birçok yerinden gelen vakıf ve STK temsilcileri ve Nur Talebelerinin katılımıyla gerçekleşti

3. Çamdağı Muhabbet Buluşması programı Kur’an-ı Kerim tilaveti başladı. Sonra Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinden kalan güzel bir adet olarak ‘Münâcât Risalesi’ okundu. Daha sonra İİKV Mütevelli Heyeti Başkanı Said Yüce’nin kısa bir konuşması ile devam etti.

Yüce yaptığı konuşmada “Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi’nin yadigarı olan bu mübarek menzillere hoş geldiniz. Malumunuz Risale-i Nurların büyük bir kısmı, dörtte üçü bu menzillerde Isparta, Barla, Çamdağı, Sav, İslamköy buralarda telif edilmiş, çoğaltılmış” dedi.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nın Çamdağı’nda yaptığı hizmetlerden bahseden Yüce, "5 yıldır Üstadımızın, Risale-i Nur’ların yadigarı ve emaneti olan bu mübarek menzillere sahip çıkmak amacıyla kâr amacı gütmeden ciddi yatırımlar yaparak korumaya çalışıyoruz" diyerek Çamdağında Orman Genel Müdürlüğünün yaptığı evler olduğunu vurguladı.

Program, Mustafa Sungur Ağabeyin 28 Şubat'tan sonra Katran ağacı ve Çam ağacının kesilmesi vesilesiyle yazdığı Önsöz ve Risale-i Nur’dan Barla, Çamdağı ile ilgili bölümler okunarak devam etti.

Nurlu anıların yad edildiği, şiirlerin okunduğu program, başta Peygamberimiz (SAV)'e, bütün peygamberlere, sahabelere (RA), evliyalara, Said Nursi Hazretleri ve vefat etmiş bütün talebelerine, Isparta Kahramanlarına, Barla Sıddıklarına ve aziz şehitlerimizin ruhlarına ithafen hatim duası ve teberrüken ikram edilen yemek ile nihayete erdi.

barla2.jpgbarla3.jpgbarla4.jpgbarla5.jpg

barla6.jpgbarla7.jpgbarla8.jpgbarla9.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.