Risale-i Nur sıkıntı, stres gibi sorunlara çıkış yolu gösteriyor

Risale-i Nur sıkıntı, stres gibi sorunlara çıkış yolu gösteriyor

Suffa Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Hidayet Mektebi Derneği tarafından İnsan, vahidiyet ve vahdet konulu seminer düzenlendi.

Abdulah Sivaslı’nın haberi
RİSALEHABER-
İstanbul Bahçelievler Hidayet Mektebi Derneği’nin seminer salonunda, her hafta Perşembe akşamı düzenli olarak düzenlenen seminerin bu haftaki konuğu Türkiye, Avusturya ve Almanya gibi birçok ülkede Risale-i Nur ve psikoloji üzerine önemli çalışmalar düzenleyen araştırmacı yazar Hasan Akar‘dı.

Dernek üyeleri ve bir çok kişinin yüksek katılımıyla gerçekleşen İnsan, vahidiyet ve vahdet konulu Seminer büyük ilgi gördü. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in (Sav) örnek hayatı, Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin Risale-i Nur Külliyatı, Mektubat, Sözler, İşaratul İcaz, Kastamonu Lahikası gibi eserlerden örnekler veren araştırmacı yazar Hasan Akar; Risale-i Nur'ları okurken not almamız gerektğini ve Risale-i Nur’dan öğrendiklerimizi günlük yaşantımızda kullanmamızı ve Risale-i Nur'un özellikle sıkıntı, stres ve günümüzdeki bir çok soruna karşı insanlara çıkış yolları gösterdiğini vurguladı.

Risale-i Nur Külliyatı’nın en önemli eserlerinden 25 ve 30. Sözden çok önemli ifadeleri dinleyenlerle paylaşan Hasan Akar; kaza namazları ve oruçlarımızı kılmadan tamamlamadan Rabbim canımızı almasın alemlere rahmet Hz Muhammed efendimiz’in (sav) dediği gibi bu hayatta en önemli olan imandır, imandan sonra ise namazdır dedi ve namaz kılmak konusunun çok önemli olduğunu bu dünyanın ahirete göre zindan olduğunu söyledi.

Risale-i Nur ve Psikoloji üzerine araştırmaları olan araştırmacı Hasan Akar www.nurdersi.com adlı internet sitesinde çalışmalarını yayınlıyor ve okurlarıyla iletişim kuruyor. Fransa, Almanya, Avusturya gibi birçok Avrupa ülkesinden takipçileri bulunan sitenin yöneticiliğini yapıyor.

Seminer sonunda Araştırmacı yazar Hasan Akar ve Hidayet Mektebi Derneği sorumlusu Metin Duymaz ve üyelerle hatıra fotğrafı çekildi ve seminere katılanlara çay ikramıyla seminer tamamlandı. Suffa Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Hidayet Mektebi Derneği her hafta düzenli olarak Risale-i Nur ve kültür derslerini üyelerine ve katılanlara sunmaya devam ediyor…

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum