Risale-i Nur okuyunca Rabbimin Haccı niye nasip etmediğini anladım

Risale-i Nur okuyunca Rabbimin Haccı niye nasip etmediğini anladım

Hacca gitmek için ismimi yazdırmıştım. Ama kader-i İlâhi ve O’nun hikmeti benim için gitmemeyi yazmış. Dolayısıyla içimi bir üzüntü kapladı

Kerkük'ten bir grup öğretmen 10-19 Eylül tarihleri arasında Risale-i Nur'ları Arapçaya tercüme eden İhsan Kasım Salihi ağabeyin Risale-i Nur eğitim programına katıldı. 

Program sonrası katılımcılardan bir hanımın intibaları şöyle:

"Nereden başlayacağımı bilemiyorum; ancak bugünlerde, misafirliğimiz süresince faydalandığım şeyleri özetleyerek başlamaya çalışacağım.

Rabbimin niye haccı nasip etmediğini anladım

Öncelikle kendi şahsi tecrübemden başlayayım: Ben hacca gitmek için ismimi yazdırmıştım. Ama kader-i İlâhi ve O’nun hikmeti benim için gitmemeyi yazmış. Dolayısıyla içimi bir üzüntü kapladı. Bu kursa katılmak için istihare namazı kıldım. Ne zaman ki Allah nasip etti, çok sevindim. Dedim belki biraz olsun içimdeki hacca gitmemekten hasıl olan boşluktan kurtulurum. Bu ziyaretin halis Allah için olmasını temenni ettim.

Ne zaman ki hoca Risale-i Nur’dan Resulullah’ın şahsiyet-i mâneviyesini anlattı, kalbim duygularla mest oldu. O anda Kerim olan Rabbimin niye haccı nasip etmediğini anladım. Çünkü önceden benim kalbimin kirden, pastan temizlenmesi gerekiyormuş. Burada Rabbimin beni ne kadar sevdiğini hissettim. Benim tertemiz bir nefisle ve tertemiz bir kalple O’nun beytini ziyaret etmemi istediğini anladım.Ondandır ki bu kursa katıldığıma binler şükür ve hamd ettim.

Ahireti öyle anladım ki beni sarstı, kendime getirdi, gafletten uyandırdı

Bu kurs kalbime yeni bir tat ve neşe verdi, şimdi bütün mahlukatı Allah’ı zikrediyor olarak görüyorum: Cenab-ı Allah ne kadar kudretiyle Azimdir, mahlukatına ne kadar Kerimdir ve ne kadar sanatında Cemildir.

Bu progamda Esma-yı Hüsnanın bütün mahlukatta nasıl tecelli ettiğini anladım. Demek bu mevcudatın arkasında ve her yerinde bir azim kudret var. O zaman etrafıma tefekkürle bakmaya başladım. Cenab-ı Hakk’a binler hamd ve şükür olsun.

Son olarak şunu söyleyebilirim hayatın günlük meşguliyetlerden dolayı ahiretten gafildim. Ama bu kursta ahireti öyle anladım ki beni sarstı, kendime getirdi, gafletten uyandırdı.

Kaynak: iikv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum