Risale-i Nur okudu Müslüman oldu: Öncesi ve sonrası

Risale-i Nur okudu Müslüman oldu: Öncesi ve sonrası

Kendini rock n roll müziğine veren Rus genç Müslüman olduktan sonra tamamen değişti

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-"İman, insanı insan eder. Belki insanı sultan eder" sözü bir kez daha tahakkuk etti. İslam'la tanışmadan önce gayesiz ve hedefsİz olarak başıboş yaşayan, kendini rock n roll müziğine veren Rus genç Müslüman olduktan sonra tamamen değişti.

Risale-i Nur talebeleriyle tanıştıktan sonra bütün dünyasını değiştiren ve Seyfullah ismini alan Rus genç, İslam ile huzura kavuştu. Rusça'ya tercüme edilen Risale-i Nur'ları okuyarak Müslüman olan Seyfullah, özellikle Allah'a iman, Haşir inancı ve Peygamber Efendimiz (asm) ile ilgili eserleri okuyor.

RİSALE-İ NURDAN

Arkadaş! İman, bütün eşya arasında hakikî bir uhuvveti, irtibatı, ittisali ve ittihad rabıtalarını tesis eder.

Küfür ise, bürudet gibi, bütün eşyayı birbirinden ayrı gösterir ve birbirine ecnebî nazarıyla baktırır. Bunun içindir ki, mü’minin ruhunda adâvet, kin, vahşet yoktur. En büyük bir düşmanıyla bir nevi kardeşliği vardır. Kâfirin ruhunda hırs, adâvet olduğu gibi, nefsini iltizam ve nefsine itimadı vardır. Bu sırra binaendir ki, dünya hayatında bazan galebe kâfirlerde olur. Ve keza, kâfir, dünyada hasenatının mükâfatını filcümle görür. Mü’min ise, seyyiatının cezasını görür.

Bunun için dünya, kâfire cennet (yani âhirete nisbeten), mü’mine Cehennemdir (yani saadet-i ebediyesine nisbeten) -yoksa, dünyada dahi mü’min yüz derece ziyade mesuttur- denilmiştir.

Ve keza, iman insanı ebediyete, Cennete lâyık bir cevhere kalb eder. Küfür ise, ruhu, kalbi söndürür, zulmetler içinde bırakır. Çünkü, iman, kabuğunun içerisindeki lübbü gösterir. Küfür ise, lüb ile kabuğu tefrik etmez. Kabuğu aynen lüb bilir ve insanı cevherlik derecesinden kömür derecesine indirir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
15 Yorum